Nye Acer Iconia Tab 10.
Nye Acer Iconia Tab 10. (Bilde: Acer)

Acers nye nettbrett har både kvanteprikk-skjerm og skikkelig gromlyd

Iconia Tab 10 er for mediakonsumentene.

Som et slags alternativ til OLED-teknologien benytter produsenter som Samsung og Acer seg heller av LCD-paneler med såkalte «kvanteprikker» på sine TV-er og PC-skjermer. Nå har sistnevnte lansert det som trolig er det første nettbrettet med kvanteprikk-skjerm.

I en pressemelding har Acer nemlig dratt sløret av Iconia Tab 10, et 10-tommers nettbrett som skilter med kvanteprikk-teknologien. Det er altså snakk om en oppgradert utgave av den eksisterende Iconia Tab 10, som kom for cirka ett år siden.

I likhet med den forrige utgaven er også den nye varianten primært et multimedienettbrett beregnet på blant annet filmtitting, og i denne forbindelse skal altså kvanteprikkene denne gangen heve den visuelle opplevelsen.

Har også skikkelig lyd

Kvanteprikker, eller «quantum dots» som som de markedsfører det som, er bittesmå nanokrystaller som har den egenskapen at de gjengi ulike farger som varierer etter størrelsen på krystallene. Filmer med kvanteprikker legges over LCD-baklyset, som gir langt høyere fargespekter, langt bedre fargemetning og høyere lysstyrke enn konvensjonelle LED/LCD-TV-er.

Den forrige utgaven av nettbrettet.
Den forrige utgaven av nettbrettet. Foto: Acer

Som før kommer nye Iconia Tab 10 ellers med fire høyttalere og DTS-HD Premium-teknologi, og i tillegg finner vi også en patentert basshøyttaler som ifølge Acer skal sørge for ekstra futt ved filmtitting.

Acer har ikke oppgitt oppløsningen, men trolig er den på full HD, som på den første ugaven. Nettbrettet har også en uspesifisert, firekjerners prosessor fra MediaTek, opptil åtte timers batteritid, 802.11ac Wi-Fi og en tykkelse på 9 millimeter.

De øvrige, nøyaktige spesifikasjonene foreligger ennå ikke, og Acer har heller ikke sluppet informasjon om pris og tilgjengelighet. Det eksisterende Iconia Tab 10-nettbrettet koster imidlertid cirka 2200 i Norge i dag, så det dreier seg om et relativt overkommelig produkt.

Acer oppgraderte også nylig sin buede, brede monsterskjerm »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen