Acer vil lage superbillig Windows-mobil

Satser på en lansering før året er omme.

Microsofts mobil-OS Windows Phone 7 ser ut til å være i vinden for tiden. Nå forteller Acer at de vil slippe en mobil med Windows Phone Mango før året er omme, til en svært hyggelig pris.

Vil være billigst

Mobilen har fått kallenavnet Allegro, og vil antageligvis bli den billigste Windows Phone-mobilen på markedet når den blir lansert. Den vil ha en 3,6-tommers skjerm med en oppløsning på 800 x 480 piksler, 8 GB lagringsplass og den vil komme i enten svart eller hvit farge.

Allegro er forventet å koste 299 euro, omtrent 2300 kroner ved lansering. Dette er imidlertid uten noen form for binding, noe som fort kan bety at den dukker opp som "kronesmobil" hvis du binder deg til en mobiloperatør.

Begrenset maskinvare

Fram til nå har det vært svært få billigmodeller med Windows Phone 7 installert. Den største grunnen til dette er antakeligvis ikke mangel på mobilprodusenter, men heller de strenge kravene Microsoft stiller til mobiler som vil bruke operativsystemet deres.

Alle mobiler som skal bruke Windows Phone må nemlig blant annet ha en berørignsfølsom skjerm med en oppløsning på minst 800 x 480 piksler, minst 8 GB lagringsplass og kun fem fysiske knapper. Dette står i sterk kontrast til Android, som finnes på alle mulige slags mobiler med både tastatur, brede skjermer og med haugevis av ekstraknapper.

Dette er også grunnen til at det ikke har vært noen Windows Phone-mobiler med framovervendt kamera før Mango-oppdateringen ble lansert, som åpnet opp for dette. Ting som tokjernede prosessorer er imidlertid fortsatt ikke mulig, og toppmodeller som for eksempel HTC Titan må klare seg med en énkjernet prosessor.

Microsofts krav er ikke så heftige i forhold til det som er på markedet lenger. Siden det nå fins sterkere krutt er prislappen på de enklest utstyrte telefonene på vei nedover.

Hard konkurranse

Selv om Apple og Google dominerer mobilmarkedet med sine operativsystemet iOS og Android, har flere og flere mobilselskaper begynt å vise interesse for den foreløpig lille plattformen fra Microsoft, kalt Windows Phone. Plattformen har vært på markedet i over ett år, men har holdt en rimelig lav profil, fram til lanseringen av Mango-oppdateringen som dukket opp for et par uker siden. Det gjelder spesielt her i Norge, ettersom vi ikke har hatt tilgang på Microsofts tjenester eller norsk språk før nevnte oppdatering.

Oppdateringen kom med en rekke etterlengtede forbedringer til operativsystemet, og gjorde seg raskt til et attraktivt alternativ til iOS og Android.

Les også: Vi har testet Windows Phone 7,5

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen