Acer og Asus får Thunderbolt

Acer og Asus får Thunderbolt

Det lynraske grensesnittet skal bli rimeligere og mer utbredt.

Apple har hittil vært den eneste datamaskinprodusenten som har støttet Intels raske Thunderbolt-grensesnitt, men nå har det blitt klart at også Windows-brukere vil få delta på moroa om ikke altfor lenge.

Acer og Asus har annonsert at de vil lansere PC-er med Thunderbolt-porter neste år. Dermed vil Windows-brukere få tilgang til et grensesnitt som er dobbelt så raskt som USB 3.0, det vil si opptil 10 Gbit/s.

Billigere brikker

Begge selskapene har jobbet med nye ultrabook-modeller som skal komme neste år, og sier nå at de vil produsere Thunderbolt-kompatible PC-er også. De vil sannsynligvis benytte seg av de to nye Cactus Ridge-kontrollerne som Intel annonserte nylig, som skal være billigere enn nåværende Thunderbolt-brikker.

Disse kontrollerne vil bli tilgjengelig fra andre kvartal neste år – samtidig som Intels Ivy Bridge-plattform blir lansert.

Flere kontrollere og Thunderbolt-kompatible produkter er på vei fra Sonnet, Seagate, Magma, Blackmagic, Belkin og mLogic. Blant produktene finner vi port-hub, video-breakout-boks og trespors PCIe 2.0-kabinett. Les mer om disse produktene på Ars Technica.

Hittil ensomt lyn

Tidligere har både HP og Sony uttalt at de vil støtte den nye standarden, men HP endret senere mening og bestemte seg for å bruke USB 3.0. Sony brukte Thunderbolt i sin Vaio Z-modell, men med en egen proprietær løsning.

Det har vært litt spenning knyttet til om det lynraske grensesnittet ville få større utbredelse, ettersom det kun har hatt støtte fra Apple. Med Acer og Asus på laget kan dette dermed endre seg.

(Kilder: Ars Technica (1), Ars Technica (2))

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen