Test

Acer Aspire 5741G

I vår stadig voksende mengde med allroundslaptoper har vi nå kommet til Acer. Denne produsenten har satset hardt på å gi forbrukerne mye for pengene, og på den måten virkelig slått seg opp i markedet. Faktisk er det bare HP som har klart å holde stand.

Acer har også slått kloa i Packard Bell, som får lov til å gjøre sin egen greie med større fokus på stil og design - slik vi akkurat har sett på EasyNote TM87. Men med tanke på ytelse er det Acer som skal være på toppen, og det ser vi også på dagens testeksemplar: Aspire 5741G.Tekniske data for Acer Aspire 5741G:
15,6 tommers skjerm - 1366 x 768 piksler
Intel Core i5-450M - 2,4 GHz
500 GB harddisk - 5400 RPM
4 GB minne
Nvidia GeForce GT 320M - 1 GB RAM
Webkamera og mikrofon
Gigabit LAN, 802.11b/g/n WLAN, Bluetooth
HDMI og VGA ut
Vekt: 2,5 kg
OS: Windows 7 Home Premium
Pris: ca 6000 kroner


Aspire 5741G har en sober stil i grått. Lokket er i lysegrå plast med et svakt ruglete mønster, og ser ut til å være relativt motstandsdyktig mot riper. Også håndleddstøtten er i plast, men er en slags imitasjon av børstet metall. Bortsett fra rammen rundt skjermen er altså Aspire 5741G nokså fri for blank plastikk, noe som vil glede dere som har en lei tendens til å sette igjen fingermerker.

Selv om Acer og Packard Bell strengt tatt har vidt forskjellig designfilosofi, bør det ikke komme som noen overraskelse at de også deler visse aspekter. Med Aspire 5741G og EasyNote TM87 er det faktisk slik at de bruker det samme chassiset og tastaturet. Materialvalget er forskjellig, og det samme gjelder for elementer som av/på-knapp, pekeplate, og layouten på tastaturet. Men det er altså av den helt samme typen med numerisk del, gode kvadratiske taster og svak svikt.

Som seg hør og bør på en moderne bærbar er pekeplaten av typen som lar deg bruke flere fingre, altså multitouch som det så fint heter.Som nevnt er selve kabinettet akkurat det samme som vi finner på PB EasyNote TM87, noe som betyr at vi strengt tatt er fornøyd, men heller ikke imponerte over kvaliteten. Likevel opplever vi i det minste ikke her det samme problemet med vibrasjoner. Acer Aspire 5741G gir derfor et totalt litt mer solid inntrykk enn maskinen merket Packard Bell. Skjermen er av samme type - 16:9 widescreen med 1366 x 768 piksler, og har de samme kvaliteter som er typisk for denne prisklassen. Altså duger den helt fint til vanlig hjemmebruk.


To USB-porter og DVD-brenneren på høyre side. En minnekortleser sitter i fronten av maskinen.


På venstre side VGA og HDMI ut, nettverk, en USB samt lyd inn og ut. Strøminntak lengst bak.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen