Test

Acer Aspire 4820TG

Acer var tidlig ute med sine CULV-modeller (Consumer Ultra Low Voltage) - altså bærbare med spesielt strømgjerrige prosessorer - under navnet Timeline. Disse kombinerte relativt lav pris med grei ytelse og lang batterilevetid. De fleste modellene ble veldig godt mottatt, og selv ga vi 13-tommeren Acer Aspire 3810T en sekser da den kom for ett års tid siden.

Acers nye modeller går under navnet Timeline X, kommer i en rekke størrelser og konfigurasjoner, altså ikke bare som CULV-modeller. I tillegg til ny design har nemlig også noen av modellene blitt utsyrt med Intels nye Core i-prosessorer og kraftigere grafikkløsninger.

Vi har fått testet en av de kraftigste utgavene av Acer Aspire 4820TG (den kommer som sagt i flere varianter) med svitsjbar grafikk og Core i5-prosessor.Kjappe tekniske data for Acer Aspire 4820TG:
14 tommers LED - 1366 x 768 piksler
Intel Core i5 520M - 2,4 GHz
320 GB harddisk - 5400 RPM
DVD-brenner
4 GB RAM
Webkamera
ATI Mobility Radeon HD 5650 + Intel integrert grafikk
Gigabit LAN, 802.11b/g/n WLAN, Mobilt bredbånd (3G)
Størrelse: 34,2 x 24,5 x 3,2 cm
Vekt: 2,14 kg / strømforsyning: 540 gram
Batteri: 6000 mAh
OS: Windows 7 Home Premium
Pris: omtrent 8500 kr.

Denne relativt lette og nette 14-tommeren har altså to grafikkløsninger. I tillegg til den som sitter integrert på prosessoren, kommer den med et grafikkort fra ATI som du kan slå på om du ønsker best grafikkytelse, eller av når du trenger å spare strøm.

I forhold til den "gamle" Timeline-linja har nye Timeline X fått en noen mørkere fargetone, men det er altså fremdeles grått og sort det går i. Både håndleddsstøtten og oversiden av lokket har nå en overflate i aluminium, og spesielt sistnevnte gir maskinen en mørkere og litt mer elegant utseende.

Dessverre tar nye Timeline seg litt bedre ut med skjermen nede enn oppe. Begynner vi med rammen rundt skjermen er denne ikke lenger matt. I stedet er det nå en tynn list av sort og blank pianolakk. Når også selve skjermen er av den blanke typen forsterker bare dette effekten av reflekser fra lyskilder. LED-skjermen er i det nå vanlige 16:9-formatet med 1366 x 768 piksler, og lysstyrke og farger er som forventet på en bærbar i denne prisklassen. Men forvent deg ingen mirakler - innsynsvinkelen er som typisk ikke noe å skryte av.Acer har av en eller annen grunn gått for en blanklakkert list rundt tastaturet. Selve tastaturet er til en viss grad beholdt fra forrige generasjon, men tastene har gått fra blanke til matte og mindre glatte. Responsen er grei og det støyer lite, men vi hadde kanskje håpet på et "island style" tastatur der hver enkelt tast har sin egen åpning, som vi finner på flere nyere modeller. Slik som det er nå kommer det lett støv og smuler mellom tastene, og er ikke så enkelt å få rent.

Vi liker godt følsomheten og størrelsen på pekeplaten, som er av typen du kan bruke med både en og to fingre for å bla, zoome eller skrolle. Musetastene under gir passe motstand, men virker også på nippet til å være litt slarkete.

Ellers er vi stort sett fornøyd med chassisets kvalitet, selv om kanten ved DVD-brenneren kunne trengt litt mer avstiving. Men for skjermen etterlyser vi en litt mer rigid konstruksjon, selv dette vanligvis ikke skal by på problemer med mindre du er uvøren.

Tilkoblingsmuligheter:


3 x USB og optisk drev på høyre side. En minnekortleser er plassert i front.


VGA, HDMI, Gigabit LAN, USB og lyd inn/ut på venstre side. Lydutgangen er også digital. I tillegg har vi plass for kensingtonlås bak grillen for varmluften.

I tillegg til kablet nettverk har selvfølgelig PC-en trådløst nettverk med 802.11n. Vårt testeksemplar var også utstyrt med integrert mobilt bredbånd (3G), noe som gjør at du kan komme deg på nett så lenge du har mobildekning.

>>> Neste side: ytelse og konklusjon

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen