Test

Acer Aspire 3810T vs MSI X340

Testresultater

Testresultater

For kort tid siden hadde vi en test - eller rettere sagt en duell - av to bærbare i titusenkronersklassen. Men ikke alle er ute etter tunge altmuligmaskiner, og hvis du igjen synes at minibærbare blir for lite bør du pusse brillene nå. Denne gangen legger vi oss midt mellom stort og smått.

Vi har plukket ut to aktuelle 13,3-tommere til omtrent 7000 kroner, som begge går inn i kategorien ultraportabel. Det vil si at hovedfokus ligger på størrelse, vekt og batterilevetid fremfor ytelse. Sånn sett har de en god del til felles med minibærbare, men de er altså en tanke større, litt kraftigere og dessverre dyrere. Men ikke så dyre at de ikke er attraktive.

Motorene i våre to testkandidater er ULV-prosessorer fra Intel. ULV står for Ultra Low Voltage, og betyr at disse prosessorene trenger langt mindre strøm enn tradisjonelle prosessorer. En ULV-prosessor har dog ikke like god ytelse, men det er samtidig mer futt i disse enn i prosessorene vi finner i minibærbare.

Disse to er altså ikke noen store arbeidsjern, men skulle duge fint til de fleste vanlige oppgaver du måtte finne på å gi dem når du er på farten.

Som sist har de to maskinene fått hver sin side der vi går nærmere inn på kvalitet og tilkoblinger:
Acer Aspire 3810T
MSI X340

Begge har altså gode LED-skjermer, strømgjerrige prosessorer, det samme brikkesettet og integrert grafikkløsning. Men Aceren har større harddisk og mer minneog en tanke kjappere prosessor. MSI X340 er på sin side fire hekto lettere og slankere.

Som nevnt er det ikke god ytelse som er det store poenget med disse to, men det er jo uansett en fordel å se hvordan de står seg mot hverandre. Ytelsestester kan også finne svakheter i en ferdigkonfigurert PC. Så vi starter med å se på resultatene i PCMark05, som tester datamaskinens enkelte komponenter og totale ytelse.

PCMark05, høyere poengsum er bedre:

Vi forventet oss ikke de helt store forskjellene her, og det fikk vi heller ikke. Acer Aspire 3810T har som nevnt en noe kjappere prosessor, og ligger ellers hakket foran på de de andre områdene.

Super PI 4M, verdi i sekunder - lavere er bedre:

Med utregning av fire millioner desimaler til Pi får vi bekreftet at Aceren er raskere på prosessorkrevende oppgaver.

Batterilevetid
Mye av poenget med å ha en liten og lett bærbar er nettopp det at den skal være enkel å ta med seg, og at du skal kunne bruke den på farten. Er batteriet for svakt faller da en god del av poenget bort, eller du må belage deg på å ha et batteri i reserve. Vi har derfor sjekket hvor mange minutter de to klarer å stå kontinuerlig på (idle), og hvor lenge de varer under avspilling av DivX-film med VLC.Acer hevdet over åtte timers batterilevetid og lav varmeutvikling da de lanserte Timeline-modellene, men vi stoler tross alt ikke helt på slike uttalelser. Etter våre egne tester er det nå likevel ingen tvil om at Acer hadde god grunn til å skryte. Aspire 3810T holdt i ni og en halv time konstant på, eller hele seks timers filmavspilling. Denne testjournalisten har aldri sett noe i nærheten, i det minste ikke i denne prisklassen.

Aceren stiller MSI X340 totalt i skyggen, selv om denne ikke gjør det spesielt dårlig med fire timer - eller to og en halv ved filmavspilling.

Når det gjelder varmeutvikling kan vi gledelig meddele at Acer også hadde rett på dette punktet. Viften går riktignok kontinuerlig, men det er et svakt og jevnt sus.

MSIs X340 har også et jevnt sus, men høyere og mer tydelig. Riktignok uten at den skal kalles direkte støyende, men den høres altså lett i rolige omgivelser. Den blir også varmere, men med en såpass slank bærbar er det ikke direkte overraskende. 

Konklusjon og karakterer
Selv om de to 13,3-tommerne ligger i samme prisleie og har mange innvendige likheter, har de også noen store forskjeller.MSI har satset hardt på en slank og elegant linje med sin nye X-Slim Series. X340 er kanskje ingen sensasjon når det gjelder størrelse, tykkelse eller tyngde, men en 13,3-tommer på 1,3 kilo til under 7000 kroner er jo tiltalende.

Det er hovedsaklig to ting som skaper problemer for X340. Det ene er tastaturet (som vi allerede har nevnt), og det andre er Acer Aspire 3810T. Men til sitt forsvar har altså X340 lavere vekt og er tynnere - og om det er dette du prioriterer høyest anbefaler vi deg å sjekke ut ut X340. Men finn da ut om du takler tastaturet før du kjøper.
 
 
MSI X340
Svært slank og veldig lett, fin skjerm.
 
Elendig tastatur. Batterilevetid, ytelse og støy i forhold til konkurrenten.
 For en ultraportabel med batterilevetid på høyde med Aspire 3810T måtte du tidligere ut med nærmere det tredobbelte i blanke kroner, eller du kunne glemme det portable og doble vekta. Og Acer har nesten gjort alt riktig med sin nye Timeline-serie, i hvert fall om vi skal dømme den etter hvordan 13,3-tommeren har imponert oss.

Med mindre du har spesielle behov når det gjelder ytelse får du med Aspire 3810T en gjennomført god ultraportabel med uovertruffen batterilevetid til en pris som ikke burde skremme. Vi minner også på at den har et par storebrødre.

Vi har ingen planer om å slenge ut toppkarakterer i hytt og vær, men her er det fortjent.
 
Acer Aspire 3810T
Knallgod batterilevetid, fin skjerm, liten og lett, godt tastatur, støyer lite, blir ikke varm.
 
Nei, si det...
 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen