Acer Predator X34 – ganger tre.
Acer Predator X34 – ganger tre. (Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Acer vil være først ute med buet og ekstra bred IPS G-Sync-skjerm

Og vi må innrømme at det frister.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har allerede sett at Asus har noen ekstra brede og bøyde spillskjermer på gang, men de er selvfølgelig ikke de eneste som driver med slikt. Konkurrenten Acer tenker nemlig i de samme baner, og er dessuten tidligere ute.

For på Acers store stand her på Computex står det nemlig ikke mindre enn tre dedikerte modeller myntet på spillere. De «Predator»-merkede skjermene har også en stil som er ganske typisk for gamingmodeller, som gjerne betyr litt ekstra fokus på linjer, detaljer og farger, samt det lille ekstra i form av frekk bruk av lys.

Og med fokuset som er på 4K, kommer også oppløsning på toppen av dette – pluss kurvede skjermer selvfølgelig. Det er ganske enkelt mye å glede seg til for spillere, og spesielt for spillere som har penger på bok. La oss se litt på hva Acer har å by på.

Predator X34

Predator X34 har en bakside også.
Predator X34 har en bakside også. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Hvis vi kunne plukke med oss en valgfri ting fra Acers stand, hadde nok Predator X34 kommer ganske høyt oppe på lista. Her snakker vi om en 34-tommer i 21:9-format med 3440 x 1440 piksler, som også byr på Nvidia G-Sync-teknologi. Oppdateringsfrekvensen er «bare» 100 Hz, men det veier jo litt opp at vi har et IPS-panel på denne skjermen.

Acer hadde stilt opp tre av disse buede godsakene i et multiskjermoppsett, og hvis du har nok av grunker og gryn kan du jo alltids også gå for noe slikt selv. Hvor mye du må ut med? Vel, Acers representanter var litt unnvikende på det punktet, men mente den ville ende opp på et sted mellom 1000 og 1200 dollar.

På Predator X34 kan du selv velge mellom flere farger på lyset under skjermen.
På Predator X34 kan du selv velge mellom flere farger på lyset under skjermen. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Det er altså kostnaden per skjerm. Og så må du jo selvsagt ha et grafikkort eller flere som kan flytte litt på pikslene – treskjemsoppsettet på Acers stand ble drevet av tre Nividia GeForce GTX 980 Ti. En flerskjermsløsning blir ikke for hvem som helst altså.

Men selv kun én av disse vil sikkert duge, og som om ikke selve bildet var nok, kan også skjermen by på integrerte høyttalere og lys du selv kan sette fargen på. En monitor i denne prisklassen bør også ha justerbar fot, og det har heldigvis X34.

Predator Z35

Hvis Predator X34 ikke er god nok for deg, vil kanskje ikke Predator Z35 duge heller, selv om den riktignok gir deg en ekstra tomme å leke deg med. Her får du nemlig VA-panel fremfor IPS, og oppløsningen er «kun» på 2560 x 1080 piksler.

Predator Z35, bred og bøyd...
Predator Z35, bred og bøyd... Foto: Vegar Jansen, Tek.no

På den annen side snakker vi også her om G-Sync-teknologi, og skjermen har en oppdateringsfrekvens på 144 Hz, som foretrekkes av en rekke spillere. Dessuten regner vi med at den vil være snillere mot lommeboka enn X34, men noen omtrentlig pris ville ikke Acers representant si noe om. De kunne dog fortelle at skjermen etter planen vil slippes på markedet i løpet av tidlig høst.

I likhet med X34 har også Z35 innebygde høyttalere, justerbar fot og lys – selv om lysstripen under ikke er like lang og fjong. Vi synes dog at Z35 ser langt mer snasen ut bakfra.

En annen ting er at Z35 faktisk er litt mer kurvet enn X34.

Predator XB1 Series

Predator XB1 Series. Vi ser også de røde linjene på ryggen av Z35 til venstre.
Predator XB1 Series. Vi ser også de røde linjene på ryggen av Z35 til venstre. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Igjen har vi en skjerm rettet mot spillere, men denne gangen er det en vanlig og flat type. Predator XB1 Series er heller ikke så stor i utstrekning, men en 28-tommer med 4K-oppløsning (3840 x 2160 piksler) er likevel ikke noe å kimse av. Oppdateringsfrekvensen er ikke høyere enn 60 Hz, men du skal som kjent ha et ganske heftig grafikkort for å få glede av mer enn det.

Denne 28-tommeren har også G-Sync-teknologi, og responstiden på TN-panelet er oppgitt til ett millisekund. Vi har også sansen for at denne skjermen fra XB1-serien har justerbar fot, som også tillater at skjermen vris nitti grader (pivot).

Også dette er en kommende modell, men vi fikk dessverre ingen klarhet i pris eller tilgjengelighet.

Lei skjermkabelen?
Slik får du bildet trådløst fra PC, mobil og nettbrett >>>

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen