Acer DA241HL. (Bilde: Acer)

Acer velger Android til sin nye alt-i-ett-PC

Og innmaten er også ganske uvanlig.

Selv om Googles operativsystem Android er mest vanlig på mobiltelefoner og nettbrett har det også sporadisk begynt å dukke opp på PC-er, for eksempel Samsungs nye Ativ Q og hybridmodeller som HPs SlateBook X2 og Asus' Transformer Book Trio.

Tidligere i år slapp Acer sin første alt-i-ett-PC med Android, 21,5-tommeren DA220HQL, og nå kan selskapet melde at oppfølgeren til denne er på vei.

Android og mobilprosessor

Den nye alt-i-ett-PC-en heter DA241HL og får en berøringsskjerm som nå har vokst til 24-tommer, med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

I tillegg til at modellen leveres med operativsystemet Android Jelly Bean 4.2, som altså gir full tilgang til innholdet på Google Play, byr Acers nye maskin også på et litt uvanlig prosessorvalg til 21-tommer å være.

På innsiden sitter nemlig Nvidias Tegra 3-brikke, som nesten utelukkende er blitt brukt i nettbrett og mobiltelefoner hittil. Utover det er Acer foreløpig sparsom med innmat-spesifikasjonene.

Kan kobles til Windows-PC

Om du har behov for mer kraft enn dette kan PC-en også kobles til en vanlig, Windows 8-basert PC via USB eller HDMI og fungere som en ren berøringsskjerm. Ifølge Acer har den dog kun støtte for to berøringspunkter.

Maskinen kan for øvrig tiltes fra 20 til 75 grader for å gjøre skjermtrykkingen mer komfortabel og «nettbrett»-aktig.

DA241HL skal legges ut for salg i midten av oktober til en pris på 429 euro, altså rundt 3400 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er dessverre ennå ikke kjent.

MSI slapp også nettopp en ny alt-i-ett:
Dette er en rå spillmaskin »

(Kilder: Engadget, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen