Acer sliter tungt med økonomien
(Bilde: Acer)

Acer sliter tungt med økonomien

Sjefen går av og stillinger skal kuttes.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

PC-salget er inne i en bratt, nedadgående kurve som ikke ser ut til å flate ut med det første, noe som har fått til dels dramatiske økonomiske konsekvenser for de fleste PC-produsentene.

Blant aktørene som er rammet aller hardest av det synkende PC-salget er taiwanske Acer, som ifølge den siste rapporten til markedsforskningsselskapet IDC opplevde en kvartalsmessig nedgang i PC-forsendelser på hele 34,5 prosent i forhold til i fjor.

Katastrofetall

Nå har selskapet lagt frem sine økonomiske resultater for tredje kvartal, og i lys av det overnevnte kommer det neppe som en overraskelse at tallene mildest talt er nedslående.

Den totale omsetningen til selskapet gikk ned med solide 11,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, til 3,11 milliarder dollar. Da er det nok en mager trøst at omsetningen faktisk gikk opp 3,1 prosent fra andre kvartal.

Enda verre er det at Acer opplevde et netto tap på 442 millioner dollar i tredje kvartal, som ifølge finansnettstedet Bloomberg er det største kvartalsmessige tapet noensinne for selskapet.

Sammenlagt gikk omsetningen for de tre første kvartalene for øvrig ned med 16,6 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Sjefen går og stillinger kuttes

Som et resultat av de katastrofale tallene har toppsjefen i Acer, J.T. Wang, bestemt seg for å ta hatten sin og gå. Dette for å gjøre plass til friske krefter i selskapet.

– Acer har stått overfor mange tøffe og kompliserte utfordringer de siste årene. Med tanke på de vedvarende svake økonomiske resultatene, er det på tide for meg å overlate ansvaret til et nytt lederskap for å bane veien mot en ny æra, sa Wang i en pressemelding.

I tillegg til dette skal det nå gjennomføres store strukturelle omstillinger i selskapet, som blant annet vil innebære at hele 7 prosent av den globale arbeidsstaben skal kuttes.

Deretter vil selskapet forsøke å «stabilisere markedsandelene» ved å lansere en rekke nye produkter innen både PC-, nettbrett- og smarttelefon-segmentene.

I mellomtiden slipper Acer ennå interessante produkter:
Selskapets nye mini-Chromebook har knallgod batteritid »

(Kilde: Acer)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen