Acer Nitro 5.
Acer Nitro 5. (Bilde: Acer)

Acer slipper bærbar PC for spillere som ikke har høye krav

Nitro 5 retter seg mot spillere på budsjett.

Det har gått litt sport i å tilby spillere bærbare PC-er med ekstra mye futt, for eksempel maskiner med GTX 1080- eller GTX 1070-skjermkortene om bord. Nå slipper Acer imidlertid en spillbærbar for dem med noe mer moderate krav. I en pressemelding har de nemlig kunngjort sin nye maskin Nitro 5.

Nitro 5 tar steget ned til det mer overkommelige, men samtidig høyst brukbare, GTX 1050 Ti-skjermkortet fra Nvidia, og får Kaby Lake-prosessor opptil i7-varianten.

Kommer også med AMD-maskinvare

Den nye bærbare kan imidlertid også fåes med AMD-innmat i form av RX550-skjermkortet og syvende generasjon AMD A-prosessorer. Ytelsesmessig er det nok trygt å si at det er Nvidia-pakken som trekker det lengste strået. 

Acer Nitro 5.
Acer Nitro 5. Foto: Acer

Av andre spesifikasjoner kommer PC-en med opptil upåklagelige 32 GB minne, og når det gjelder lagring kan maskinen leveres med en SSD på 512 GB som kan pares med en harddisk på opptil 2 TB.

Skjermen er på 15,6 tommer med en vanlig, full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler og benytter IPS-panel. Tilkoblingene omfatter én USB-C-port, én USB 3.0-port, to USB 2.0-porter og en HDMI 2.0-port. Ethernet og 802.11ac 2x2 MIMO er også på plass, og maskinen har to vifter som er manuelt kontrollerbare ved tunge belastninger.

Acer Nitro 5 skal få europeisk lansering i august med en startpris på 1100 euro, cirka 10 000 kroner, men norsk pris og lanseringstidspunkt er ennå ikke kjent. 

Acer lanserte også nylig ny spillskjerm: Den er både stor, bred og buet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen