Acer Chromebook 14.
Acer Chromebook 14. (Bilde: Melpomene/Shutterstock.com, Acer)

Ser ut som en Macbook Air, men har Chrome på innsiden

Acers nye 14-tommer holder ut i 14 timer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Acer er blant de som har satset for fullt på de rimelige, nettfokuserte laptop-ene med Chrome OS. Selskapet har allerede lansert både 11-, 13- og 15-tommersutgaver av Chromebook, og nå kommer Acer med enda en versjon av de bærbare PC-ene.

Som blant andre The Verge registrerer har en ny 14-tommers Chromebook fra Acer nå sett dagens lys. Modellen ser ikke ut til ha blitt offisielt kunngjort i skrivende stund, men har blant annet dukket opp på amerikanske Amazon.

Aluminiumsinnpakning

Det som først og fremst er verdt å merke seg er at Acer Chromebook 14 er pakket inn i hundre prosent aluminium, og føyer seg dermed inn i rekken av de litt mer «eksklusive» modellene i denne kategorien.

Acer Chromebook 14.
Acer Chromebook 14. Foto: Acer

Utover dette er det for så vidt ikke så mye som er spesielt for maskinen når det gjelder maskinvare. Den kommer med en tokjerners Intel Celeron-prosessor på 1,6 GHz, opptil 4 GB minne og opptil 32 GB lagringsplass.

Batteritiden ligger derimot på ganske imponerende 14 timer, vel å merke om man velger utgaven med 1280 x 720 piksler. Den kommer også i en full HD-utgave med 1920 x 1080 piksler, da med en fremdeles respektabel batteritid på 12 timer.

2500 kroner i USA

Av øvrige spesifikasjoner kommer Chromebook 14 med to USB 3.0-porter, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.2, en HDMI-port, stereohøyttaler og 720p-webkamera. Vekten til maskinen ligger på cirka 1,55 kilogram.

Den dyreste utgaven med full HD, 32 GB lagringsplass og 4 GB minne koster 300 dollar hos Amazon, som tilsvarer cirka 2500 kroner, og det er uvisst hva den rimeligere varianten koster. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.  

Samsung slapp nylig en rimelig Chromebook: Den koster under 2000 kroner » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen