Acer Iconia Tab 10.
Acer Iconia Tab 10. (Bilde: Pixel Embargo/Shutterstock.com, Acer)

Acer lanserer nettbrett med skikkelig gromlyd

Nye «Icona Tab 10» er for dem som ønsker en fyldig filmopplevelse på nettbrettet.

Det finnes nå rimelige mange nettbrett på markedet, og for å skille seg ut forsøker produsenten noen ganger å utstyre produktene med litt spesielle egenskaper. I en fersk pressemelding har Acer nå avduket et nytt nettbrett for dem som krever litt ekstra når det gjelder media-avspilling. 

Det nye nettbrettet heter «Acer Iconia Tab 10» og har først og fremst den egenskapen at det byr på en vesentlig fyldigere lydopplevelse enn mange andre nettbrett.

Virtuell surround-lyd

Iconia Tab 10 kommer i så måte med fire fronthøyttalere og DTS-HD Premium-teknologien. Dette er en løsning som både skal gi særskilt høy lydkvalitet, og som også muliggjør såkalt virtuell surround-lyd, det vil si simulering av surround-lyd fra vanlig stereo-lyd.

Det er ikke altfor mange nettbrett som kommer med DTS-HD Premium. Så sent som for under ett år siden kom Asus med det som skal ha vært det aller første nettbrettet med denne teknologien.

Av andre spesifikasjoner har nettbrettet en 10,2-tommers skjerm med full HD-oppløsning, 2 GB minne og opptil 32 GB lagringsplass som kan utvides til 128 GB via mikro-SD. Prosessoren er en MT8163A-brikke fra MediaTek, som består av en firekjerners Cortex-A53 på 1,5 GHZ og grafikkløsningen Mali-T720.

Koster 2495 kroner

Ellers har nettbrettet et hovedkamera på 5 megapiksler, mens frontkameraet er på 2 megapiksler. De ytre målene ligger på 25,9 cm x 16,75 cm x 0,89 cm, og batteritiden skal være rundt åtte timer. Ifølge Acer skal berøringsskjermen for øvrig være mer sensitiv enn på på vanlige skjermer, takket være mindre sensorer. 

Iconia Tab 10 vil bli tilgjengelig i Norge neste måned, og ligger an til å få en pris på 2495 kroner. Det blir med andre ord en relativt rimelig modell.

Acer lanserte nylig et nettbrett beregnet på spill: Predator 8 bør du imidlertid styre unna »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen