TEST: Acer Iconia B1-A71

Test Acer Iconia B1-A71

(Bilde: Einar Eriksen)

Dette nettbrettet er ditt for en tusenlapp

Men bør du kjøpe det?

Konklusjon

dsad - Godt nettbrett til en svært rimelig penge
dsad - God ytelse
dsad - Mye teknologi
dsad - Lav pris
dsad - Enkelt å bruke

dsad - Elendig kamera
dsad - Lite batteri
dsad - Gir ingen god kvalitetsfølelse

Acer Iconia B1 er et nettbrett av kjent merkevare med en usedvanlig lav pris. Til tross for prisgunstigheten har nettbrettet en 1,2 GHz prosessor som kjører krevende spill problemfritt. Den har også innebygget GPS, og bluetooth-versjonen er den aller raskeste og mest strømgjerrige.

Lett å ta med

Nettbrett med syv tommers skjermer passer vanligvis i en jakkelomme, i motsetning til storebrødrene med titommere. Iconia B1 er i tillegg lett, noe som gjør at vi gjerne har den i jakkelomma. Dette er et nettbrett du kan ha med deg overalt, i motsetning til større nettbrett som du trenger en sekk eller håndveske til.

Ytelsesmessig kommer Iconia B1 godt ut, selv om den har litt lite hurtigminne i forhold til sine dyrere konkurrenter. Videre har den det meste av teknologi og funksjoner.

Så hvorfor betale mer?

Iconia B1 koster i skrivende stund fra omtrent en tusenlapp. Det er dessverre slik at Acer har måttet spare inn på en rekke områder.

Først og fremst føles Iconia B1 som et leketøy i forhold til dyrere nettbrett. Plasten er av billigste sort, og nettbrettet er så lett at man skulle tro det ikke var noe inni skallet. Kvalitetsfølelsen er altså ikke topp, men billig plast kan likevel være like solid som mer

Rammen er tykk og skjermen kan derfor virke mindre enn den er.
Rammen er tykk og skjermen kan derfor virke mindre enn den er.Foto: Einar Eriksen

Noe av grunnen til at nettbrettet er så lett, er at batteriet er lite. Det er på bare 2710 mAh, og er dermed tomt for strøm i tide og i utide. En standardisert ladeløsning av typen micro-USB er et lite plaster på såret.

Skjermen er heller ikke av beste kvalitet. Hvis du vrir litt på innsynsvinkelen, ser det ut som fargene i skjermen endrer seg. Iconia B1 har bare ett kamera, og det er plassert på fremsiden og det er nærmest helt ubrukelig. Musikkspilleren gir en litt skjærende diskant, mens deler av mellomtoneregisteret overdøves.

Hvis du legger på litt mer...

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 med Wi-Fi (uten mobilnettilkobling) har falt mye i pris siden da den kom. Fra over 3000 kroner til rundt 1600 kroner i løpet av et halvt års tid. Vi har dessverre ikke testet det, men det har imponerende spesifikasjoner i forhold til dagens pris.

Nettbrettet Andersson ADT 1.0 har en bedre skjerm og noe bedre spesifikasjoner enn Iconia B1. Prisen er 300 kroner mer, noe som riktignok er en prisøkning på 30 prosent, men for en bedre skjerm og et bedre batteri synes vi det bør vurderes sterkt.

Alt i alt gir Iconia B1 deg mye moro for pengene, og er absolutt ikke noe dårlig kjøp. Du får imidlertid mye igjen om du øker innsatsen noe.

Acer Iconia B1-A71 8GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen