(Bilde: Corning/Wikipedia Commons)

Acer dropper Thunderbolt

Kommer ikke til å tilby teknologien i fremtidige PC-modeller.

Hittil er det primært Apple som for alvor har omfavnet Intels nye overføringsteknologi Thunderbolt, og støtten blant produsentene av Windows-baserte PC-er har foreløpig gått heller trått til tross for stor optimisme i begynnelsen.

PC-produsentene Acer og Asus var tidlig ute med å melde sin interesse for Thunderbolt, og Acers bærbare Aspire S5 ble blant de aller første Windows-maskinene som var utstyrt med teknologien.

Dyr teknologi

Nå melder nettstedet Cnet at Acer har valgt å gå bort fra Thunderbolt-standarden i sine fremtidige PC-modeller, for i stedet å satse videre på det utbredte USB 3.0-grensesnittet.

Ifølge en talsperson for Acer er det blant annet den høyere prisen til Thunderbolt-løsningen som ligger bak beslutningen, i tillegg til det faktum at USB-standarden stadig blir bedre.

Acer er per dags dato verdens fjerde største PC-produsent, noe som betyr at avgjørelsen kan få til dels alvorlige konsekvenser for den allerede begrensede utbredelsen til Intels nye overføringsstandard.

For premium-PC-er

Intel selv forblir imidlertid optimistisk og peker blant annet på at det allerede er sluppet mer enn ett dusin Haswell-baserte modeller med Thunderbolt fra ulike produsenter, og at flere er på vei. Ifølge selskapet er det heller ikke meningen at alle modeller skal bruke teknologien.

– Thunderbolt retter seg mot premiumsystemer. Vi har ikke som mål at teknologien skal komme på maskiner i mellom- eller budsjettsegmentet de neste par årene, sa Intel-representant Jason Ziller til Cnet.

Intel vil sågar snart lansere en enda raskere Thunderbolt-versjon:
Thunderbolt 2 vil være klar for 4K-materiale »

(Kilder: Cnet, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen