TEST: Acard 9010 er ram på PCMark
Test

Acard 9010 er ram på PCMark

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En god stund før SSD ble vanlig var Gigabyte ute med sin I-Ram. Denne støttet fire DDR-moduler med maks kapasitet på 1 GB hver. Dette resulterte i en SSD med 4 GB lagringskapasitet, og den brukte ett PCI-spor og en SATA-kontakt. Hadde man flere, og flere PCI-spor ledig, kunne de kobles i RAID. Ytelsen var rå i forhold til vanlige disker. DDR-prisene var derimot ikke så rå, de var skyhøye. Og hva skal man med en harddisk med kun 4 GB kapasitet? Undertegnede klarte faktisk å legge inn både Vista og PCmark05 på en. Resultatet var pent, men dyrt.

Gikk strømmen hadde man derimot et problem. DDR-moduler mister all informasjon da strømmen blir borte, derfor hadde Gigabyte montert et batteri for å holde fortet mens man lette etter 230 V. Men batterier har begrenset levetid, så viktige dokumenter burde ikke lagres på den.

Nå har derimot Acard kommet på banen. De har gått over til DDR2, har åtte minnespor og maks kapasitet på 64 GB. Den bruker en 5.25"-brønn og opptil to SATA-kontakter. Den kan kjøres på en SATA-port, eller koble fire og fire minnemoduler i RAID med to SATA-kontakter. I tillegg er det plass til et CF-kort i fronten. Dette kan man enkelt bruke til å ta backup av minneinnholdet, og like enkelt legge det tilbake til minnemodulene.

Også Acard 9010 har et batteri på plass, men dette varer kun i to timer, og i motsetning til Gigabytes løsning så kan man ikke skru av PC-en uten at batteritiden går. Så CF-kortet trengs om man er av de som lar PC-en hvile om natta. I-Ram-en fikk strøm selv i standby gjennom PCI-sporet, mens Acard 9010s løsning bruker en SATA-strømkontakt.

Takk til Acard for produktet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen