ABIT utvider Fatal1ty-serien

ABITs lansering av Fatal1ty-hovedkortet ble offisielt i dag, til tross for at kortet mer eller mindre slapp ut av sekken for lenge siden. I dag får det følge av et grafikkort.

ABIT Fatal1ty X700 XT er ment å parres med hovedkortet som er speisaldesignet for verdens mest berømte "gamer," men skal etter alt å dømme også selges separat. Kortet kjører på rimelig standard kjernefrekvens på 475 MHz. Når det kommer til minnet oppgir ikke ABIT noen frekvens utenom at GDDR3-minnebrikkene er spesifisert til 1,6 ns.

1,6 ns tilsier en teoretisk maksimumsfrekvens for minnet på 625 MHz DDR (effektivt 1250 "MHz") - eller 200 effektive MHz over spesifikasjonene til ATI. Kortets totale minnemengde er for øvrig 256 MB.

Samtidig har skjermkortet kobberkjølere til minnet og grafikkprosessoren, som tradisjonelt er ansett som det kanskje mest effektive kjølingsmaterialet. Kortet får også "OC strips" - spesielle metallstriper for å trekke varmen vekk fra kretskortet.

Alle disse teknologiene skal ifølge ABIT kunne gjøre kortet 8 grader kjøligere enn "konkurrentenes" tilbud, som betyr at Fatal1ty-kortet kan klokkes såpass mye høyere.

Flere detaljer og pekere finnes i prisguiden, som er linket opp under. Pris og tilgjengelighet er ukjent i skrivende stund, men det er som vanlig mulig å bli varslet av prisguiden når kortet er på plass i prislistene.

(Kilde: ABIT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen