ABIT tilbyr multiplikator-justering

Tidligere i høst annonserte ASUS at en rekke av deres hovedkort kunne låse opp multiplikatoren på Pentium 4. Dette var en stor nyhet, da Intel nærmest i alle år har operert med en låst multiplikator i sine prosessorer.

Likevel var det noen skjær i sjøen. ASUS sin løsning vil bare fungere på en Pentium 4 "Prescott" på 3,2 GHz eller høyere i sokkel 478-format, eller på 3,4 GHz eller høyere for LGA775-baserte prosessorer. Dessuten kan man kun justere multiplikatoren nedover - og kun ned til 14x.

I dag lanserte ABIT sin CPU Accelerator, som gjør tilsvarende nytte som løsningen fra ASUS. Det er ikke lykkes oss i å få bekreftet hvorvidt ABITs løsning har de samme begrensningene som den fra ASUS, men alt tyder på at de er identiske.

I praksis betyr det at man kan kjøre f.eks. en Pentium 4 3,4 GHz prosessor som er beregnet på 800FSB (200 MHz QDR), på 972FSB (243 MHz QDR), uten å overklokke prosessorens eksterne frekvens. Man overklokker dermed kun systembuss og minnebuss, som typisk er langt mindre kritisk enn å overklokke prosessorens eksterne frekvens. En slik overklokking vil gi et ekstra "kick" i ytelsen, i forhold til å kjøre på standard 800FSB.

Følgende ABIT-kort støtter teknologien:

Det skal også nevnes at MSI også er på banen med en liknende løsning som ASUS og ABIT.

Pressemeldingen i sin helhet kan leses hos ABIT.

(kilde: ABIT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen