ABIT slipper 9xx-hovedkort


ABIT AA8 DuraMAX (i925X)

De to nye hovedkortene blir hetende AA8 DuraMAX og AG8 for henholdsvis 925X- og 915P-utgavene. Begge kortene får "standard" spesifikasjoner, som PCI Express x16 og x1, SATA 150 med RAID, gigabit LAN og HD Audio. Mens AA8 DuraMAX, som vi først så på i april, får DDR2-533, nøyer derimot AG8 seg med tokanals DDR400 - som kan være nyttig for de som ikke ønsker å bytte ut minnemodulene sine enda.ABIT AG8 (i915P)

Begge kortene får også et par "nyvinninger" for kjølingen av komponentene på hovedkortet, som kan være nyttig for de som vil dra en ekstra megahertz eller to ut av utstyret sitt.OTES AeroFlow og "overklokkingssstriper"

Den første er OTES AeroFlow-systemet, som ganske enkelt innebærer at ABIT har montert viften loddrett på nordsiden istedenfor oppå kjøleribben. Dette innebærer ifølge ABIT at viften i midten av hovedkortet kan styre luftflyten over kritiske komponenter som skjermkort og prosessor. Samtidig gjenoppliver selskapet de gamle "overklokkingsstripene" som gjorde sin debut den gangen Rambus fortsatt hadde Intels oppmerksomhet. Disse fungerer som kjøleribber rundt prosessorsokkelen.

Kortene skiller seg fra hverandre ved at 925X-kortet AA8 DuraMAX får DDR2-533 mens AG8 ikke har det, og gjennom optimaliseringene som Intel har lagt i 925X-brikkesettet. Begge kortene får derimot flere PCI Express x1-slotter enn for PCI 2.1 (3 mot 2), og begge kortene får 4X SATA-150 med RAID og bare 1x PATA-kontakt.

Det er uklart i skrivende stund om ABIT har kommet forbi overklokkingssperren til Intels nye brikkesett, men de inkluderer allikevel et spesielt overklokkingsprogram - som lar brukerne sette parametrene for dynamisk overklokking på egenhånd. µGuru AutoDrive er det siste tillegget i overklokkingsserien til ABIT som gjør dette mulig - i tillegg til at programmet kan overklokke spenning og frekvenser av det meste "i farten".

Les mer om AA8 DuraMAX her, og om AG8 her.

ABIT har tidligere også lansert et 865P-basert hovedkort med LGA775-sokkel.

Kortene har allerede funnet veien til prisguiden (under), og ser ut til å ankomme landet rundt månedsskiftet. Prisene blir på rundt tusenlappen for AG8 og omtrent 1500 kroner for AA8 DuraMAX.

(Kilde: ABIT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen