ABIT løser LGA775-knuten

ABIT sitt nye LGA775-hovedkort kan selvfølgelig sies å være ganske smart. Mange vil si at fordelene man får med Intels nye 9xx-brikkesett ikke nødvendigvis er så store at det er verd å bytte ut alle komponentene sine.

For eksempel har dagens DDR2-533-moduler lite å stille opp med mot de raskeste DDR(1)-modulene, eller mot DDR(1) på samme klokkefrekvens, for den saks skyld. Dette fordi tilgangstiden er mye lavere på DDR(1) enn DDR2. I tillegg tyder mye på at de fleste andre komponentene også må byttes ut når 9xx-plattformen kommer - fra prosessor til grafikkort, strømforsyning og kjølere (dog kan det tenkes at smarte hovedkortprodusenter vil klare å lage 9xx-hovedkort med AGP-port, når den tiden kommer).

ABIT sitt LGA775-hovedkort basert på i865P-brikkesettet er derimot ikke det første "crossover"-hovedkortet på markedet. Blant andre Soltek kom med lignende løsninger for flere måneder siden.

Hovedkortet er også selvfølgelig ubrukelig inntil Intel lanserer de nye "Prescott"-prosessorene sine med LGA775-sokkel en gang i løpet av juni måned.

ABIT AS8 har full støtte for alt som finnes i i865P-brikkesettet med ICH5-R-sørsiden. Dette inkluderer støtte for opp til 800FSB, tokanals minne (med fire slotter), AGP 8x, to SATA 150-kontakter og 10/100 Mbps ethernet. I tillegg kommer de etterhvert så standard USB 2.0- og FireWire-portene som kortet har henholdsvis 8 og 3 av. Lyden besørges av en Realtek AC97-kodek med seks kanaler.

Les mer om hovedkortet på ABIT sine hjemmesider.

Pris og tilgjengelighet er ukjent i skrivende stund, men vi regner det som rimelig sikkert at dette kortet vil dukke opp i Norge så snart som LGA775-prosessorene begynner å komme i butikkene.

(Kilde: ABIT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen