ABIT: Likevel ikke høyere multiplikator

Vi mottok for noen dager siden ABIT KV8-Pro rev 1.1 og så med glede frem til å multiplikatoroverklokke vår Athlon 64 3000+, som tidligere har vist seg å være en rimelig god overklokker. Skuffelsen var derfor stor da vi i BIOS ikke ble gitt muligheter til å velge multiplikator høyere enn x10.

ABIT sin PR-avdeling ble kontaktet for å få en forklaring på hvorfor dette ikke var mulig, men de kunne ikke svare oss og vi ble satt videre til teknikere. Informasjonen herfra var en helt annen enn vi tidligere hadde møtt: KV8-Pro rev 1.1 er kun et annet navn på KV8-Pro "reworked" som vi tidligere har tatt en nærmere titt på, med gode erfaringer.

Det er altså ingen forskjeller mellom kortene verken når det gjelder ytelse eller andre egenskaper, annet enn at rev 1.1 garantert er en vellykket oppgradering, noe som ikke var tilfelle med alle "reworked"-kortene. "Reworked"-kortene er nemlig kort som er reparerte rev 1.0-kort, mens rev 1.1 er produsert uten feilen som måtte fikses i utgangspunktet.

Informasjonen om at multiplikatorjustering oppover skulle være mulig ble altså avvist. ABIT håper derimot å kunne arbeide seg rundt dette problemet på et senere tidspunkt, slik de har gjort med Intel sin overklokkingssperre i 915/925-brikkesettene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen