ABIT forbigår overklokkingssperre


275 FSB på ABITs 925/915-kort
(Klikk for større bilde)

ABIT er dermed den tredje hovedkortprodusenten vi kjenner til som har forbigått overklokkingsssperren i Intels 915 og 925-brikkesett, i tillegg til ASUS og Gigabyte. Denne sperren skal gjøre det umulig å sette frontsidebussen til mer enn 10 % høyere enn den spesifiserte, men ABIT sier at de kan klokke bussen opp til 30-40 prosent takket være µGuru.

Løsningen ligger i følge ABIT i at µGuru-brikken tar kontroll over POST-sekvensen (Power On Self Test), i stedet for å bruke Intels referansedesign. Der Intel "nekter" å sende "Power Good"-signal dersom brikkesettet er klokket over spesifikasjonen, og dermed hindrer hovedkortet i å starte, kan µGuru starte opp med FSB-er på opp til 275 "MHz", sier ABIT i en pressemelding.

Hovedkortene til for Intels nye plattform er henholdsvis AA8 DuraMAX på 925X-brikkesettet og ABIT AG8 på 915P-brikkesettet.

Overklokking er uansett ikke å anbefale for andre enn erfarne brukere - og for å nå opp til slike svimlende FSB-hastigheter trenger man dessuten også minne av høy kvalitet.

(Kilde: ABIT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen