Test

ABIT AV8: ABIT overrasker igjen

ABIT er ikke av de største produsentene på verdensbasis, men har likevel klart å få et godt grep om det norske markedet. Dette kan de i stor grad takke kjøpemønsteret i Norge for, som både er rimelig konservativt på valg av merker, samtidig som man i Norge gjerne kjøper litt dyrere kort med mer tilbehør enn det som er normalt i andre land. Det er ikke uten grunn at deres "MAX"-kort har blitt en stor suksess.

Mange har likevel blitt kraftig skuffet over at ABIT så langt ikke har valgt å lansere hovedkort basert på NVIDIAs nye populære brikkesett nForce3 250. Dette chipsettet har vist seg å være markedets beste for Athlon 64-prosessorer for tiden, og de fleste som er ute etter nye PC-er basert på AMDs dyreste og beste prosessorer vil da gjerne ha det beste på hovedkortsiden også.

ABIT har allerede vist gjennom nye revisjoner av deres KT8-Pro-kort at deres forløpige fokusering på VIAs K8T800Pro-chipset ikke nødvendigvis er noe håpløst valg, men spørsmålet alle stiller seg er selvsagt om dette holder. Litt av årsaken til valget om å utsette lanseringen av nForce3 250-baserte kort for ABIT, er nok fordi NVIDIA og ABIT ikke var direkte gode venner en stund, men problemene ser nå ut til å være lagt bak dem. Skal vi tro på deres PR-representanter så vil det nok neppe gå så lang tid før ABIT igjen vil gå hånd i hånd med NVIDIA på hovedkortsiden.

 

 

Takk til ABIT som sendte oss kortet til test.
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen