Test

ABIT AI7

ABIT har lenge vært overklokkernes personlige favoritt, og AI7 føyer seg også inn i rekken av kort rettet mot overklokkere. Med kortet får vi også µGuru-funksjonaliteten som ABIT later til å være veldig stolt av.

Socket 478 begynner etter hvert å nærme seg slutten av sitt livsløp. Testeksemplarer av den nye Socket T (LGA775) har allerede begynt å dukke opp på nettet, og det ser ut til at Intel ønsker å få til en raskest mulig overgang til den nye sokkelen, PCI Express og DDR-2-minne. Socket 478 vil være på markedet en god stund enda, men investeringer i denne plattformen blir naturlig nok mindre attraktivt ettersom tiden går. For mange er det uaktuelt å utsette kjøpet, og produsentene fortsetter derfor å slippe hovedkort og brikkesett til den nå noe eldrende 478-pins plattformen.

Vi har etter hvert begynt å sette store krav til hovedkortenes funksjonaltitet. Gigabit LAN, RAID-mulighet og lyd i seks-syv kanaler har snarere vært regelen enn unntaket på de litt dyrere kortene. Overklokkere har også blitt bortskjemt med mange hovedkort som stabilt klarer 50 prosent overklokking av systembussen opp mot 300 MHz. Har vi blitt bortskjemt? Vi ser om AI7 klarer å skille seg ut, eller om det går inn i historien som "enda et hovedkort" hvis mest unike attributt var fargen.

Takk til ABIT som sendte oss kortet til test.


Abit AI7   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen