Åtteveis Opteron-servere på vei


Åtte stykker, takk!

AMDs åtteveis prosessorer i 8xx-serien har fortsatt til gode å komme i åtteveis serversystemer, og har i stedet blitt brukt i en rekke forskjellige fireveis-servere - blant annet fra Hewlett Packard. Nå skal AMD etter sigende ha begynt en kampanje for å få flere til å satse på åtteveis systemer.

IWILL kommer antakelig til å være først ute med disse; selskapet har i følge InfoWorld/IDG News allerede begynt å legge ut produktprøver av et åtteveis serversystem på 5U (22,2 centimeter høyt). Systemet skal være kommersielt tilgjengelig innen utgangen av året, og vil blant annet by på muligheten til å plugge inn 64 gigabyte DDR(1)-minne, åtte SATA-disker og to optiske enheter.

Det finnes også en åttevies 1U-enhet fra IWILL, som ble vist frem på Computex og sett av The Inquirer. Denne er antakelig tiltenkt de strømsvake Opteron HE-prosessorene, og bruker en blanding av "heat pipes" og passiv kjøling for å fjerne varmen fra de åtte prosessorene. Antakelig kommer denne på markedet i løpet av måneden.

IWILL kommer ikke til å selge 5U-systemet selv, og foretrekker i stedet å satse på OEM-produksjon for større forhandlere. Selskapet sier at de allerede har mottatt henvendelser fra to store server-selskaper - ett i Japan og ett i USA - uten å si hvilke.

TYAN sier på sin side at de også vil komme med en åtteveis server innen året er omme. I følge The Inquirer, er de derimot mest interessert i å vente på nye brikkesett til slike servere, slik at de kan bruke PCI Express til tilleggskort.

(Kilder: InfoWorld/IDG News, news.google.com, The Inquirer (Tyan), The Inquirer (AMD/IWILL))

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen