Åtte nye fra Sony Ericsson

Det er lenge siden Sony Ericsson avslørte at de skulle lansere en rekke nye mobiltelefoner på markedet den 6. februar. Nå er endelig ventetiden over, og produsenten har avduket åtte nye mobiltelefoner. Blant nykommerne finner vi to nye medlemmer i Walkman-familien, to tilskudd til Cyber-shot-serien, samt fire modeller for deg med stramt budsjett.

I tillegg til nye telefoner dukket det også opp en pen porsjon tilbehør.

W880i - ny Walkman-konge

Sony Ericsson har selv utpekt W880i som flaggskipet blant telefonene som ble lansert. Med den velkjente Walkman-logooen, 1GB minnekort medfølgende i pakken og dedikert musikkprogramvare under panseret, er det liten tvil om at Sony Ericssons mål er å kapre musikkelskerne der ute.

I salgspakken får du også med et sett med øreplugger, samt et adapter som lar deg bruke yndlingshodesettet ditt sammen med telefonen. Liker du ikke ledninger kan du bruke et trådløst hodesett, ettersom telefonen kan sende stereolyd via blåtann.

W880i kan imidlertid friste med mer enn en god musikkopplevelse. Du finner for eksempel et to megapikslers kamera, slik at du kan ta forholdsvis store bilder.

Bildene kan du sende videre via MMS, noe som også burde gå kjapt, ettersom telefonen har 3G. Dersom du befinner deg utenfor 3G-dekning må du derimot forberede deg på trege opplevelser, ettersom Sony Ericsson ikke har lagt inn støtte for EDGE. Dette er en gjenganger i den svensk-japanske produsentens telefoner, og en klar svakhet for de som bor i grisgrendte strøk.

W880i skal være på markedet allerede i løpet av første kvartal i år.

Les mer om W880i

W610i - allrounderen

Sony Ericsson velger selv å kalle W610i for "multitalentet", noe som skyldes at både musikk- og kameramulighetene har blitt vektlagt.

W610i blir levert med et minnekort med en kapasitet på 512 MB. Selv om dette ikke er mer enn halvparten så mye som du får med W880i, er det likevel mer enn nok til at du får med deg en god dose musikk.

Kameraet i W610i har en oppløsning på to megapiksler, noe som etterhvert har blitt forholdsvis normalt i mobiltelefoner. At kameraet har autofokus er en gledelig nyhet, og gjør det mye lettere å ta skarpe bilder.

Surfing på nett kan du gjøre med hastigheter på opp til 200 kbps, ettersom telefonen har fått EDGE. 3G finner du imidlertid ikke.

Telefonen kommer til Norge i løpet av andre kvartal.

Les mer om W610i

K810i - en ny K800i

Om ikke K800i blir erstattet som Sony Ericssons kamerakonge, så har den ihvertfall fått en ny kompis å dele tronen med: K810i.

K810i har et kamera som kan ta bilder med en oppløsning på 3,2 megapiksler. I tillegg har den både autofokus og xenon-blitz. Å ta skarpe og gode bilder burde altså ikke by på de største problemene. At telefonen har fått Cyber-shot-stempelet kommer vel ikke som noen overraskelse.

Telefonen har også fått en solid to tommers skjerm med QVGA-oppløsning, som betyr det samme som 240 x 320 bildepunkter.

Internminnet på 64 MB og et medfølgende minnekort på 128 MB kan fort bli lite dersom du bruker telefonen til musikk. Dersom det hovedsaklig er bilder du har tenkt å lagre har du imidlertid nok av plass.

Både surfing på internett og sending av multimediebilder bør gå raskt med denne telefonen, som har fått 3G. Igjen er EDGE fraværende, slik at du sitter igjen med en treg GPRS-linje dersom du ikke er privilegiert med 3G-dekning.

Til tross for solide spesifikasjoner skal K810i kunne tilby en taletid på opp til ti timer, noe som er svært mye for en telefon i dag.

K810i dukker opp i den lokale mobilforretningen din i løpet av andre kvartal.

Les mer om Sony Ericsson K810i

K550i - Cyber-shot light

Mange forbinder Sony Ericssons Cyber-shot-telefoner med modeller som presser på megapikselgrensen. K550i er unntaket, og har fått Cyber-shot-stempelet selv om den tar bilder med en maksimal oppløsning på to megapiksler.

Dette skyldes at telefonen har fått andre kamerakvaliteter enn å kunne ta store bilder. Blant annet finner du autofokus, slik at du kan ta greie bilder selv om du har drukket kaffe.

Du finner også programvare som lar deg opprette og oppdatere bildeblogger, noe som kan være gøy når du for eksempel er ute og reiser.

K550i har et internminne på 64 Mb, og du får med et minnekort med en kapasitet på 128 MB når du kjøper telefonen. Som nevnt tidligere er dette mer enn nok dersom du hovedsaklig skal lagre bilder, men for lite for de fleste som vil ha med seg musikken sin på farten.

Telefonen kommer til landet allerede i første kvartal, altså senest i løpet av neste måned.

Les mer om Sony Ericsson K550i

K200i og K210 - kameratelefoner for den prisbevisste

Dersom har et stramt budsjett, men samtidig er interessert i en kameratelefon til MMS-bruk, kan Sony Ericssons billigmodeller K200i og K210i være verdt en nærmere titt.

Begge telefonene kommer med VGA-kamera, som betyr at bildeoppløsningen er på 640 x 480 punkter. Dette er for lite for fotoalbumet, men holder i massevis til å vise bildene frem på mobilskjermen.

Telefonene har for øvrig en skjermoppløsning på 128 x 128 punkter, og fargedybden er på 65 000 farger. Det er altså ikke akkurat multimediemaskiner vi snakker om, men det var vel heller ikke meningen.

Det eneste som skiller de to modellene er at K220i har fått radio, noe som kanskje kan være avgjørende for de som er ute etter en funksjonsfattig og billig modell.

Begge telefonene kommer på markedet i løpet av andre kvartal, og kommer nok til å koste under tusenlappen.

J110i og J220 - telefoner som er telefoner

For de som vil ha enda lavere pris, og ikke ser nytten i å ha kamera på telefonen i det hele tatt, lanserte Sony Ericsson J110i og J120i.

Disse to telefonene har verken EDGE, kamera, musikkmuligheter eller lagringskapasitet for annet enn navn, nummer og tekstmeldinger.

Skjermenes oppløsning er på 66 x 64 punkter, og menyene viser et ikon av gangen. Dette er altså telefoner som burde passe for de som har tenkt å ringe og sende SMS.

Få funksjoner betyr ofte god utholdenhet, og det gjelder fullt ut for dette billige radarparet. De skal nemlig kunne skilte med hele ni timers taletid.

Det eneste som skiller J110i og J120i er at sistnevnte har radiofunksjon.

Oppdatert: Det ser ut til at det bare er versjonene med radio, altså J120i og K220i som vil dukke opp i Norge, ettersom du verken finner J110i eller K200i på Sony Ericssons norske nettsider.

Les mer om Sony Ericssons billigtelefoner

Tilbehørsskred

Når nye telefoner ser dagens lys, er det ikke uvanlig at det samtidig slippes nytt tilbehør. Sony Ericsson følger boken, og kunne vise frem et lite lass med tilbehør.

Blant nyvinningene finner du MRC-60, som lar deg sende musikken direkte fra mobiltelefonen til stereoanlegget i stua. MRC-60 leveres med fjernkontroll, slik at du kan skifte lydspor uten å reise deg fra den nye skinnsofaen din.

Strandløvene er heller ikke glemt. Sony Ericsson kunne nemlig vise frem MPS-70, som er et sett med batteridrevne minihøyttalere du kan koble til mobiltelefonen din. Konseptet er imidlertid ikke helt nytt, og vi har allerede testet forgjengeren MPS-60.

Produsenten ser også ut til å pensjonere de gamle øreproppene som følger med når du kjøper en musikktelefon: HPM-70. I dag så nemlig HPM-75 dagens lys.

I tillegg til musikktilbehør lanserte Sony Ericsson også to nye blåtannhodesett, samt et datakort med støtte for HSDPA, eller super-3G som vi liker å kalle det.

Les alt om Sony Ericssons nye tilbehør

Amobil kommer i løpet av de to neste dagene med sniktitter på W880i og K810i.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen