Test

Årets verste mobiler

Det er ikke gull alt som glimrer, ei heller alle mobilene som kommer på det norske markedet. Når det er sagt er det ikke lengre noen virkelig dårlige telefoner som kommer på markedet, det laveste terningkastet vi har gitt i år er tre - selv om Sony Ericssons Jalou lå og vippet faretruende ned mot to-tallet.

Mobilene under er testet i ulike klasser, så de kan ikke sammenliknes direkte mot hverandre. Noen får et lavt terningkast fordi forholdet mellom pris og ytelse ikke stemmer, mens enkelte av billigmobilene rett og slett ble for billige. Få med deg våre skuffelser i denne artikkelen, og legg gjerne inn din egen verste mobil-opplevelse i kommentarfeltet under.

Sony Ericsson Jalou
Terningkast: 3
Pris uten abonnement: 1 700 kronerGudene må vite hvorfor noen skulle ha grunn til å være sjalu på eieren av en Jalou, var vår dom over denne lille klapptelefonen fra Sony Ericsson.Våre første assosiasjoner ved synet av Jalou går til innholdet i plastkulene du kan vri ut av enkelte automater etter å ha puttet på en femmer. Skikkelig tivoli-lekkert i skinnende fargesterk lilla plast. Så åpner vi vidunderet, og nedturen er total.

Vi skal ikke underslå at Jalou kan komme til å finne sine tilhengere. Det er en knøttliten mobiltelefon, og den har et utseende som skiller seg ut. For mange er det nok. Batterikapasiteten er heller ikke så ille som vi fryktet når vi så hvor liten telefonen er.
Og vi skal heller ikke underslå at den har brukbarsamtalelyd, gode menyer og gjør det man kan forvente av en mobiltelefon i denne prisklassen. Skjermen er bra, om enn liten. Kameraet i telefonen tar bilder med 3,2 megapiksler oppløsning, men det er verken dedikert kameratast eller innbygget fotolys på telefonen. Her er heller ikke autofokus, så kameraet har unektelig en del begrensninger.

Les hele testen av Sony Ericsson Jalou her
.

Samsung S5230
Terningkast: 3
Pris uten abonnement: 1 600 kronerS5230 koster ikke all verdens, men det vi føler at Samsung her har spart for mye på kruttet. Denne mobilen har ikke 3G-støtte, kun EDGE, noe som gjør at den ikke er spesielt egnet til mobilsurfing på grunn av lav surfehastighet. Når det er sagt, må vi innrømme at nettleseren fungerer meget bra, og det er derfor synd at Samsung ikke har lagt til 3G-støtte på denne mobilen.

Dette er heller ingen utpreget musikkmobil. Den har ikke engang 3,5 mm. jack-plugg, og du må derfor bruke de medfølgende hodetelefonene. Selve kontakten er så stor og klumpete at det ikke er innbydende å bruke mobilen med tilkoblede hodetelefoner i det hele tatt. Vi har nok av ting å trekke for med denne mobilen, men likevel fortjener den ikke fullstendig slakt. Til å være en touchmobil som koster i underkant av 2 000 kroner, får du til en viss grad valuta for pengene.

Les hele testen av Samsung S5230 her.


HTC Snap
Terningkast: 3
Pris uten abonnement: 3 200 kronerHTC har skjemt oss bort med råsterke touch-mobiler Men den nye Snap imponerer oss ikke. Kameraet tar bilder med to megapiksler oppløsning. Objektivet sitter nokså ubeskyttet bak på telefonen, og her er ikke noe fotolys. Bildene blir slett ikke så ille, men den lave oppløsningen gjør at de egner seg best for deling på små skjermer. Skjermoppløsningen på telefonen er 320x240 punkter. Dette er mer eller mindre standard på skjermer som ikke er større enn 2,4 tommer.

HTC Snap har god lyd, og den ligger godt i hånden. Den har også innbygget GPS, og kommer med Google Maps. Vi kan kjøpe navigasjonsprogram og installere på mobiltelefonen, men da må vi også kjøpe ekstra minnekort å lagre kartene på. Vi er muligens harde i vår dom over denne telefonen. Men vi ser få grunner til å velge HTC-Snap, som koster rundt 3 200 kroner i nettbutikkene.Det er omtrent hva du må betale for en Nokia E71, som har samme formfaktor og som vi mener er en langt bedre mobiltelefon.

Les hele testen av HTC Snap her


Samsung B2100
Terningkast: 3
Pris uten abonnement: 1 800 kronerNøyaktig hvor mange mobiltelefoner vi har druknet opp gjennom årene er vi ikke helt sikre på. Men det begynner å bli en del, også enkelte som i utgangspunktet har påberopt seg å tåle vann. Men før vi kom så langt som til å teste hvor vanntett tøffingmodellen B2100 måtte være, så var det om å gjøre å få unnagjort resten av testingen.

B2100 er ikke ment å være verken kameramobil, musikkmobil eller Internett-mobil. Ikke er det en proffmobil heller, selv om den har en slags e-postklient. B2100 er rett og slett bare en mobiltelefon for den som ferdes i litt røffe omgivelser. Om du padler, sykler eller jakter er dette en mobiltelefon du slipper å være redd for. I så måte har Samsung truffet godt, for telefonen tåler unektelig mye.

Vi skulle gjerne ha sett at telefonen hadde litt større skjerm, og at skjermoppløsningen var bedre. Men egentlig er vi mer misfornøyd med lesbarheten på skjermen. I sollys er skjermen neste ubrukelig. Svake kontraster kombinert med et synlig rutenett mellom bildepunktene gjør det litt ubehagelig å lese den minste skriften i menyene. Telefonen er heller ingen drøm for nettsurfere, selv om den har WAP-leser.

Les hele testen av Samsung B2100 her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen