Refleksjon

Årets Storåsfestival i gang

Alternativ tekst mangler
Sveinung Sundli (t.v.) og Nils Heldal ønsker årets publikum velkommen.

Festivalen åpnet offisielt i firetiden torsdag, ved Sagascenen. Oppmøtet var ikke hva man kan klassifisere som stappfullt, da de aller fleste ”vorser” i partytelt rundt omkring på festivalcampen. Alikevel prøvde Storåsgründer Sveinung Sundli (ex-Gåte-spellemann) å samle mest mulig publikum foran scenen. Festivalsjefen sjøl, Per Tronsaune, skulle nemlig stagedive over sine besøkende. Som sagt, så gjort, og med vekslende hell kastet han seg ut i det. Det ble riktignok ingen ”Mira Craig-opplevelse”, men han kom heller ikke særlig langt av gårde. Åpningen ble avsluttet tradisjonen tro med "Meldal-sangen", vertskommunens stolthet.

Annerledes

Alternativ tekst mangler
F.v: Emmy Kristensen og Kaja Moen i "markedsgata" på Storås.
Alle foto: May Brit Røstad

Storåsfestivalen skiller seg ut fra andre festivaler med sin særegne utforming. Den ligger gjemt inne i skogen mellom trærne og festivalarrangørene har gjort en utmerket jobb med å profilere festivalen som en annerledes opplevelse. Varme boblebad, badestamper, badstue, massasje og sirkus er bare noe av tilbudet festivalpublikummet kan kose seg med. Nytt av året er "lekeplassen", hvor du blant annet kan lære deg yoga, magedans, sjonglering og trommer.

- Jeg synes det er kjempekoselig her, forteller Emmy Kristensen fra Hønefoss.

Hun og venninnen Kaja Moen kom dagen før åpningen, og har bedrevet tiden med å drikke, slappe av og kose seg. Høydepunktet blir Dropkick Murphys på lørdag.

- Dette ser jo kjempekult ut, sier Moen.

- Det foregår jo midt i skogen, og det er mye å se på, legger hun til.

Fuktig

- Vil dere ha sannheten, eller skal vi lyge for dere? spør Sundli festivalpublikummet.

Publikum vil selvfølgelig ha den harde sannhet, og blir fortalt at det er ventet opptil 50 millimeter nedbør det neste døgnet. Det kan med andre ord bli en periodevis fuktig festival, i dobbelt forstand. Kveldens musikalske trekkplaster er Mira Craig, Animal Alpha og Cardigans. Bassen durer allerede jevnt i bakgrunnen, nå er det tid for festival.

Kulturo kommer tilbake med mer om festivalen i løpet av helgen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen