Årets produkter er kåret

Det er ikke få kategorier det deles ut priser i når årets beste europeiske teknologiprodukter skal kåres. Forbrukerteknologien deles inn i 56 ulike grupper, og spenner fra miljøvennlige TV-er til kameralinser. Vi har laget en kort oppsummering. For produktbetegnelser sjekk linken nederst i saken.

Grønn teknologi
I tråd med den globale trenden har også European Imaging and Sound Association (EISA) startet fokus på grønne produkter. I år ble det delt ut en egen pris til beste miljøvennlige TV, en pris JVC stakk av med for sin LCD-modell LT-42DS9.

Det er foreløpig kun TV som har fått sin egen grønne kategori, men EISA varsler at neste år vil det deles ut grønne priser i flere kategorier, hvor det da særlig skal legges vekt på resirkulerbarhet, miljøvennlig produksjon og fjerning av gifitge metaller fra komponentene.


JVC vant prisen for årets beste miljøvennlige TV.

Stor spredning innen TV
Det deles ut mange priser for TV-er, og i år var det overraskende stor spredning i forhold til hvilke produsenter som stakk av med de gjeve prisene. JVC stakk også av med prisen for beste projektor, Pioneer tok Plasma-prisen med en av sine Kuro-skjermer og Philips tok nok en pris med en av sine 42 tommer LCD-skjermer.

Det er egne kategorier for billige modeller og innen plasma var det Panasonic som vant fram med en av sine Viera-modeller på 46 tommer, mens Samsung tok tilsvarende pris i LCD-klassen med en av sine 40 tommere.


Sony stakk av med prisen for beste kamera med a350-modellen.

Mange kameraklasser
EISA sparer som sagt ikke på kruttet når det gjelder antallet kategorier, og innen foto var det også mange som høstet heder og ære. Høyest henger nok prisen for årets kamera som gikk til Sony sitt a350. Casio vant en litt overraskende pris i klassen for avanserte kompaktkamera med sitt Exilim Pro EX-F1, en klasse som ligger litt mellom barken og veden.

Blant de avanserte kameraene var det Olympus som trakk det lengste strået med sin E-3-modell, mens på kompaktfronten tok Panasonic prisen for Lumix DMC-TZ5. I klassen for speilrefleks for nybegynnere vant Canon med EOS 1000D.

Mobiler i fleng
Mobilbransjen er også med når Europa skal kåre sine beste teknologiprodukter, og en aldri så liten overraskelse dukket opp. HTC Touch Diamond snappet prisen for beste smarttelefon foran nesen på Iphone.

Blant musikktelefonene var det Sony Ericsson som vant med modellen W980i, og beste mobil innen kamera ble Samsung SGH-G810.

Den komplette oversikten over alle vinnerne i de 56 kategoriene kan du se her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen