Årets nyord - "Blog"

Bloggere har fått skylden for mye i år, og mange har påpekt at det som skjer på slike blogger ofte påvirker det som skjer i ordinære media. Bloggere har påvirket alt fra krigen i Irak til valget i USA, og det finnes nå over 4,8 millioner bloggere.

BLOG noun [short for Weblog] (1999) : a Web site that contains an online personal journal with reflections, comments, and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Ordet "blog" blir nå lagt til i ledende engelske ordbøker, slik som Oxford English Dictionary og Merriam-Webster Dictionary. Ordet har vært i Oxford English Dictionary en stund, og en talsman for Oxford University Press sa til BBC News at de nå ser ord som kommer fra 'blog', slik som 'blogosphere' og lignende. Men, dette er helt nye ting, og disse ordene har fått allmenn aksept veldig fort i forhold til hva som har vært vanlig før.

Det finnes alle mulige typer blogger på nettet, alt fra de seriøse politiske bloggene, til de mer useriøse som linker til humoristiske bilder, filmer og lignende. Bloggemiljøet bare vokser og vokser, og det skapes en ny blogg hvert 5,8 sekund.

De ti mest oppslåtte engelske ordene i år er ifølge Merriam-Webster;

  1. blog
  2. incumbent
  3. electoral
  4. insurgent
  5. hurricane
  6. cicada
  7. peloton
  8. partisan
  9. sovereignty
  10. defenestration

Kilde: BBC News

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen