Årets mest solgte DVD

"Lange flate ballær II" er den filmen som har solgt mest hittil i år, uansett nasjonalitet og sjanger.

– Til nå har 160.000 nordmenn sikret seg DVD-en til "Lange flate ballær II", sier Svein Risberg, avdelingsleder for kjøpefilm i SF Norge.

– Til sammen 365.000 eksemplarer er solgt av de to filmene laget av Harald Zwart, noe som er utrolig bra i norsk sammenheng, legger han til.

Den første filmen, "Lange flate ballær", var den mestselgende norske DVD-en i 2006 og nå lover det altså godt for runde to.

Fra fotball til heimevernet

Første gang de seks kællane fra EdGarasjen inntok kinolerretet var det fotball VM det hele dreide seg om. Denne gangen er det våpen og atombomber som står i fokus for handlingen. Gjengen har som vanlig regnet med å få fritak fra den årlige heimevernsøvelsen, men denne gangen er det inge kjære mor.

Gutta klare for kamp i beste Vietnam-stil.
Gutta klare for kamp i beste Vietnam-stil.


Så fjernt fra topptrente kommandosoldater som man overhode kan komme, hentes de inn og må ikle seg uniform og hente våpen på depotet, men denne gangen er det ingen vanlig operasjon som står på menyen.

Stolt Zwart

Et tilfeldig møte med en amerikansk admiral (Don Johnson fra den klassiske krimserien "Miami Vice") leder kællane inn i det som skal vise seg å være tidenes dekkoperasjon innenfor de norske grenser.

Og gutta skal vise seg å bli både Fredrikstad og den øvrige siviliserte klodens eneste håp på lik linje med Bruce Willis & Co. i "Armageddon".

80-tallshelten Don Johnson gjør en overbevisende rolle som amerikansk admiral.
80-tallshelten Don Johnson gjør en overbevisende rolle som amerikansk admiral.


Regisør Harald Zwart er naturlig nok strålende fornøyd om dagen.

– Dette er vi veldig stolte av og vi gleder oss til flere lange flate øyeblikk, forteller Zwart via en pressemelding fra SF.

For tiden jobbes det iherdig med en Blu-ray-versjon av filmen. Med andre ord er det nok mange som kan regne med å finne kællane under juletreet i år.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen