Årets julegaver til mobilen

Årets julegaver til mobilen

Siste lønning før jul har en tendens til å bli sugd inn i handelsstandens glade dans om gullkalven. Her er noen av sakene du kan bruke penger på denne jula.

Jakke
Vi har tidligere testet denne jakka fra Burton og Motorola og mener det må være den ultimale presangen til mobilen i år. En rekke forbedringer er gjort siden den første modellen ble lansert for snart to år siden. I tillegg til enkelte kvalitetsforbedringer har jakken nå fått stereo blåtann handsfree (A2DP). Dessuten er den kommet i butikk også her i landet.

Pris varierer med modell, men regn med å måtte bla opp med mellom 5000 og 7000 kroner.

Headsett
Mobilen er for alvor blitt MP3-spiller, og mange av modellene gir deg anledning til å koble til dine egne headsett. Vårt råd til deg er at du graver de medfølgende ørepluggene ned i en skuff og har dem i reserve. Så kjøper du et rimelig men godt headsett fra Sennheiser, Skullcandy eller Koss. Et rimelig alternativ som gir god lyd i tillegg til at det passer under lua (eller hjelmen) er Skullcandy iCon til 299 kroner.

Samme selskap selger for øvrig også en ryggsekk med innbygget handsfree og holder til mobiltelefon og MP3-spiller.

Om du vil snobbe litt opp, finnes det også flere trådløse headsett med innbygget mikrofon. Vil du bruke disse må mobilen din støtte A2DP. Kjøp deg et sett med skikkelige klokker, så får du best lyd. Vi anbefaler Motorolas DJ Headsett som gir god lyd og er enkelt å betjene. Pris: ca 1200 kroner

Høyttalere
Det er mange hjelpemidler for den som vil ha mobillyden ut på høyttalere. Enkelte av disse er så små at du kan bære dem i en litt romslig lomme. Men lydkvaliteten er det så som så med. Skal du ha skikkelig ”trøkk” i lyden må du velge et sett som tar med bassen. Nokia har en variant som kalles Boombox. Sony Ericsson har en tilsvarende løsning, MDS 70, med separat bass. Sistnevnte har nok den peneste designen. Pris: ca 2.000 kroner.

Vil du heller ha lyden ut av stereoanlegget hjemme i stua kan du benytte blåtannsdingser som fikser dette også. Nokia har lansert en Audio Gateway som sender lyd begge veier (Mobillyd på stereoanlegget, eller lyden fra TV/stereo til trådløse A2DP headsett).  Pris: Ca. 1.200 kroner.

Sony Ericsson har en tilsvarende boks, MMV 200, men denne sender bare fra mobil til stereoanlegg. Sony Ericssons modell kan imidlertid også spille direkte fra minnekort, i tillegg til at den kan overføre bildene fra mobilen din direkte til en TV. Spiller du fra minnekort virker mobilen som fjernkontroll. Pris: Ca 900 kroner.

Klokke
- Hvor mye er hvem ringer SMS, sa du? Med klokka MBW-100 fra Sony Ericsson har du full oversikt. Et lite display viser hvem som ringer, om du får SMS osv. I tillegg kommer pekere med ulik lengde og tykkelse som peker på ulike tall slik at du kan se hvor langt solen er kommet i sin ferd rundt jorden målt i timer og minutter. 

Pris: Ca. 2.300 kroner

Radioholder
Vil du ha lyden ut på bilstereoen finnes det en rimelig løsning for dette også. En mobilholder med innbygget FM-sender sørger for at du kan spille lyd fra iPod, mobil eller annet tilbehør med standard 3,5 millimeter jack direkte til radiomottakeren. Holderen har til og med USB-utgang så du kan lade mobilen eller iPod-en mens du hører på musikk.

Universalholderen koster drøyt 200 kroner og kan kjøpes på nett. Og med det same du handler mobilholder – sleng på en ripefjerner fra samme nettbutikk. Den lille tuben til rundt 40 kroner inneholder et spesielt poleringsmiddel som får din grånede mobilskjerm til å bli nesten som ny. 


Fotoskriver
Hva er vitsen med å ha en sprek kameramobil, om du ikke skal få sett ordentlig på bildene? En lliten fotoskriver er alt som skal til. Disse sørger for at du kan skrive ut bildene dine på papir i løpet av – vel – i alle fall ganske raskt. Husk bare å bunkre opp med papir og blekk, så du ikke går tom. Så kan du sende med nissefar et bilde han kan vise nissemor så hun kan se at han faktisk var på jobb på julaften, og så har du kanskje reddet husfreden hjemme hos nissen også. 

Pris: 700 til 2.000 kroner avhengig av modell.

Innhold
Det finnes selvsagt et vell av andre artikler du kan kjøpe til mobilen din, enten du ser etter øreplugger, universalladere, belteholdere, stråleskjermer, trådløse tastatur, skihjelm, solbriller, ekstra blits eller noe så banalt som et nakkebånd.

Eller hva med å gi bort et abonnement på mobilfotball, så den begunstigede kan følge alle kampene i eliteserien fra mobilen neste år?

Mulighetene er mange, og kanskje er et gavekort den beste løsningen? Det er jo ikke sikkert at den du gir mobilgaven til har samme type mobiltelefon når jula er over.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen