Årets julegave til advokatene

Kinesiske pirattelefoner som ulovlig bruker kjente merkenavn er intet nytt. Her har vi de siste årene sett både N73-ripoff, én telefon med fire kjente merkenavn, og en Mercedes-telefon stygg som juling. Nå er asias kopister tilbake, denne gang med en telefon som virkelig kan kalles julegave til advokatnæringen.

Musikk for alle pengene

Jinpeng S108 slår nemlig til og satser på musikk under navnet Xpressmusic. Problemet er bare at det er Nokia, og ikke Jinpeng som eier rettighetene til Xpressmusic-merkenavnet. Men for å sikre seg at alle som ser telefonen forstår at her er musikk i fokus, så har produsenten også brukt Yamaha-logoen på baksiden, pent sidestilt med ikke mindre enn 25 høyttalere. Surround-anlegg med 8 høyttalere kan med andre ord gå og legge seg.

Hva Jinpeng mener du skal bruke disse 25 høyttalerne til er ikke godt å si, annet enn at det trolig vil skape et rabalder som kun advokater kan sette pris på. For ikke bare vil to spesifikke selskap kunne saksøke for misbruk av patentbeskyttede merkenavn, her er nok sjansene også stor for at eiere av telefonen med hørselsskader etter å ha brukt høyttalerne vil ha en prat med Jinpeng.

600 kroner

Men skulle advokatenes drøm friste, så er telefonen alt annet enn dyr. 565 kinesiske yuan eller vel 600 kroner er slett ikke verst med tanke på at telefonen har rundt fire ganger så mange høyttalere som anlegget i stuen. Telefonen er selvfølgelig ikke å få kjøpt i Norge.

(Kilde: Justamp)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen