Årets frekkeste Nokia-kopi?

Hvilken er original?
Hvilken er original?

Det lages mye fint i Kina, som iPod og Sony Ericsson-mobiler for å nevne noe. Kineserne er også veldig glade i å kopiere populære produkter. Men denne gangen er det ikke enkelt å skille kopien fra originalen.

Du må nemlig se etter for å avsløre at Xiachao UMPC ikke er en Nokia N800 internet tablet. Den er nesten på prikken lik, bortsett fra at det er et annet webkamera på kopien og at tastene er plassert litt annerledes.

Mens Nokia N800 kjører Linux, har Xiachao valgt å gå for Windows CE. Kopien har også innebygget GPS, noe N800 mangler. Kopien har ikke blåtann, noe N800 har.

Xiachao har i tillegg brukt skjermbilder fra Nokias N800-reklamer. Det er åpenbart at Xiachao har designet sin UMPC ved å flytte litt på noen detaljer i Photoshop. Kopien virker imidlertid ekte nok. På selskapets hjemmesider listes det nemlig opp spesifikasjoner.

En titt på resten av selskapets portefølje viser at de gjerne lar seg inspirere av andre enn Nokia også. Selskspets digitale fotoramme DPH006 ligner for eksempel fryktelig på Philips Photo Frame 7FF1AW som vi testet nylig.

Hvor mye Nokia og andre produsenter kan gjøre med designkopieringen er uvisst.

(Kilder: Gizmodo.com, Slashgear.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen