Årets fem heteste

Årets fem heteste

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har plukket ut de fem mest imponerende telefonene for i år. Mye spennende er kommet, og kanskje ikke overraskende, er det trykkskjermer og avanserte mediefunksjoner som er gjennomgangstema blant de fem utvalgte i år.

At det er kommet svært mange bra telefoner er bare å innrømme, og vi vil ikke påstå at dette er årets beste telefoner. Mange kvalifiserer seg til plass med knapp margin mot andre, og vi vil i tillegg trekke frem Blackberry Bold, Nokia E71, HTC Touch Pro, Samsung I780 og HTC Touch Diamond som andre telefoner vi vil trekke frem som noen av årets beste telefoner for i år.

Men under følger altså de fem mest interessante telefonene for i år.

Apple Iphone 3G

Dette kommer kanskje ikke særlig overraskende. Apples Iphone 3G har dominert mediene fra nyttår til godt over sommeren, og er udiskutabelt den mest omtalte telefonen noensinne. Om dette er fortjent eller ikke skal ikke vi legge oss opp i, men det er ingen tvil om at telefonens stjernestatus sammen med spekulasjoner, og senere bekreftelse, på at telefonen kom til Norge bidro mye til mediesirkuset.

Apple Iphone 3G (Foto: Apple)
Apple Iphone 3G (Foto: Apple)

Mange spådde at Iphone ville få sin oppmålte tid i rampelyset og at telefonen fort ville dø hen så snart den kom i butikkene og normale dødelige fikk kjøpt seg et eksemplar. Så har ikke skjedd. Apple har siden fått mye pepper og ros for sin App Store, som lar deg kjøpe nye programmer til telefonen, samt at selskapet nå har en større markedsandel i smarttelefonmarkedet enn Microsofts Windows Mobile.

Trolig vil nok Iphone-sirkuset fortsette i lang tid fremover også, men tiden da telefonen ble omtalt i én av tre redaksjonelle artikler er kanskje, og forhåpentligvis, forbi.

Her kan du lese vår test av Iphone 3G »

Samsung I8510 Innov8

I vår samletest av de tre mest avanserte mobilkameraene mot et kompaktkamera, ble det klart at Samsungs nye Innov8 stakk av med seieren. Det gjør telefonen til årets beste kameratelefon, ettersom vi venter få overraskende nyheter så på tampen av året.

Samsung GT-8510 Innov8 (Foto: Samsung)
Samsung GT-8510 Innov8 (Foto: Samsung)

I kameratesten skriver kameraekspert Are Thunes Samsonsen fra Akam.no at mobilkameraet til Innov8 kan måle seg med et kompaktkamera bare lysforholdene er gode nok og at bilderesultatene med Innov8 er langt bedre enn på tidligere kameratelefoner.

I tillegg har Innov8 en akseptabelt god skjerm, 16 GB minne og Symbian S60-menyer, og mye annen teknologi. Dette gjør den til også en god telefon med mange muligheter utover kamera.

Her kan du lese vår test av Samsung Innov8 »

HTC Touch HD

HTC Touch HD (Foto: HTC)
HTC Touch HD (Foto: HTC)

Etterhvert som andre produsenter kommer med sine første trykkskjermstelefoner, ser vi en rød tråd i utviklingen fra HTC og Apple viste frem de første Touch- og Iphone-telefonene i fjor sommer til i dag.

HTCs Touch-telefoner har på sitt vis revolusjonert måten vi bruker og styrer telefonen på, og selv etter at giganter som Nokia og Samsung har kastet seg med i kampen, holder HTC fortsatt tritt.

HTCs nye Touch HD er et skritt videre i utviklingen. Fra den første Touch-telefonen til HD er skjermen blitt større, menyene raskere og mer omfattende, og trykkskjermskonseptet stadig mindre likt en ordinær telefon med taster. Med en skjermoppløsning på 480 x 800 punkter og en skjermstørrelse på hele 3,8 tommer er ikke fronten stort annet enn en skjermflate, og HD stiller i en egen klasse her.

Her kan du lese vår test av HTC Touch HD »

Nokia 5310 Xpressmusic

Ikke så billig at det gjør vondt, men 5310 er en telefon som kan kjøpes for en krone med flere abonnement. Det til tross er telefonen en av de beste i sin kategori. Det er en utmerket musikktelefon med god lyd, og plass til mye musikk. Størrelsen og design er særegent, med egne musikksnarveier på siden av skjermen. Og en god skjerm og gode taster kroner det hele til å være både en god brukstelefon, i tillegg til god musikktelefon.

Nokia 5310 Xpressmusic (Foto: Nokia)
Nokia 5310 Xpressmusic (Foto: Nokia)

Og når prisen da er knappe 1500 kroner uten abonnement, så er det vel liten tvil om at Nokia skjøt midt i blinken med 5310.

Her kan du lese vår test av 5310 Xpressmusic »

Sony Ericsson Xperia X1

Sony Ericsson Xperia X1 (Foto: Sony Ericsson)
Sony Ericsson Xperia X1 (Foto: Sony Ericsson)

Da Sony Ericsson lanserte syv spennende telefoner rett i forkant av årets Mobile World Congress i Barcelona, var det med ett liten tvil hvem som ville styre showet på messen. Én telefon utmerket seg imidlertid spesielt, Xperia X1. Som selskapets første telefon med Windows Mobile imponerer Xperia med Sony Ericssons egenutviklede panelmenyer og det at telefonen er svært rask.

Det spesielle med Xperia X1 er at telefonen egentlig er tiltenkt avansert multimediabruk, som video, spill, nettsurfing og e-postbruk. Men telefonen egner seg også som profftelefon, mye takket være Windows Mobile-systemet, den store skjermen og det underliggende fulltastaturet.

Når telefonen attpåtil er særdeles avansert, og er en god telefon på talekvalitet og enkle funksjoner, som SMS, er X1 årets kanskje heteste telefon.

Det er med andre ord bare å bøye seg i støvet for godt arbeid fra Sony Ericsson.

Her kan du lese vår test av Xperia X1 »

Hva mener DU er årets hotteste mobiler? Diskutér i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen