Årets elektromesse i Oslo

Messen har etablert seg som den viktigste, årlige elektronikkmessen i Norge, og byr i årets utgave på totalt 90 utstillere. Blant utstillerne finner du de aller fleste tungvekterne innenfor forbrukerelektronikk, deriblant også de største mobilprodusentene.

Mobilen.no har tatt en sniktitt på messen og kan avsløre hva du får – og ikke se – på messen som avvikles i Oslo spektrum denne helgen.

For stor oppmerksomhet?

Alle de velkjente merkene er på plass, og kanskje var det LG som fikk mest oppmerksomhet av journalistene da pressen fikk en forhåndsvisning av messen.

Vi overhørte en LG-ansatt beklage seg over at det eneste journalistene ville se på av LGs produkter var mobiltelefonene. Det er kanskje ikke så rart, når både den mye omtalte Prada-mobilen og LG Shine er på plass på produsentens stand. Da vil vi tro blir vaskemaskiner til 14.000 kroner stykket litt mindre interessant for de fleste.

Ingen lanseringer

I internasjonal målestokk er ikke Elektrofil noen messe av stort format. Derfor er det heller ingen storslåtte lanseringer av produkter for det globale markedet her.

Derimot vil du finne nesten alle mobilene som nettopp er sluppet eller ganske snart skal slippes på det norske markedet.

Sånn sett er det skuffende at Motorola ikke viser fram Motorizr Z8, mobilen som fikk størst oppmerksomhet av de totalt ni nye modellene selskapet viste frem under store bransjemessen i Barcelona, Spania for noen uker siden.

– Det er virkelig synd, for det er ”telefonen med knekk” alle spør etter når de kommer hit, sier salgssjef Paul Essebaggers i Motorola til Mobilen.no da vi treffer på ham på Motorolas stand.

Z8 har blitt kalt blant annet ”ansiktstelefonen”, dette fordi en særegen knekk gir den en bue som følger ansiktets linjer.

Men til gjengjeld kan du for eksempel få ta og trykke på V6 Ferrari, en telefon som har fått mye omtale takket være det spesielle samarbeidet med den italienske superbilprodusenten.

Nokia og Sony Ericsson

På messens øverste plan, en slags mesanin som ligger noen meter over gulvhøyde og dermed er et godt utsiktpunkt dersom du vil skaffe deg oversikt over messeområdet, finner du Nokia og Sony Ericsson. Også Samsung stiller med et bredt utvalg av produkter på messen.

Det samme gjør Microsoft, Sony, Apple, Pioneer, Canon og en lang rekke andre tungvektere innenfor elektronikkbransjen. Blant annet kan du prøve både Xbox 360, Playstation 3 og Nintendo Wii i det arrangøren kaller landets største spillsal.

Elektrofil holder åpent på lørdag fra klokka 10-17, og søndag fra klokka 12-18. Se også Teknofils bildekarusell med en lang rekke smakebiter fra messeområdet og dette digitale messebladet utgitt av arrangøren.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen