Årets beste nettvideoer
Teknofil

Årets beste nettvideoer

Videonettsider som Youtube har med årene blitt større og større. Det er ikke sjelden en video herfra ender opp med å sette dagsorden og skape store overskrifter i media. Her er ti videoer som tok verden med storm i 2008.

Løvens hjemkomst

Denne videoen er tydelig ikke tatt opp i 2008, men det var førsti år den havnet på nett og gikk verden over. I 1969 bestemte to venner seg for å anskaffe en løveunge. På kort tid ble løven altfor stor for leiligheten og ble derfor satt tilbake i sitt rette element. De to eierne fikk beskjed om at løven ville bli vill og at det ikke ville være trygt å oppsøke den. Dette er hva som skjedde da de et år etter traff løven igjen:


Årets laveste høydehopp

Den russiske høydehopperen Ivan Ukhov er mest kjent for høye og grasiøse hopp. På et friidrettsstevne i år viste han seg derimot langt fra grasiøst. En diett angivelig bestående av Red Bull og vodka medførte denne hendelsen som selvfølgelig raskt havnet på nett:


Jimmy Kimmels hevn
Den amerikanske komikeren Jimmy Kimmel fikk melding fra sin kjære, Sara Silverman, at hun hadde sex med Matt Damon. Beskjeden ble levert i en meget humoristisk video. Kimmel på sin side toppet det hele med denne legendariske videoen:


Obama rocker
Det amerikanske valget har selvfølgelig stått i fokus i år, og nettet har selvfølgelig blitt fylt opp med videoer av både valgmøter og intervjuer. Både Obama, McCain og selvfølgelig Palin har fylt sine kvoter med nettvideoer. Denne videoen av Obama som synger Rick Astleys sang Never gonna give you up er derimot den som kanskje bør fremheves mest:


Det legendariske skokastet
Denne videoen kom derimot aldri i medias fokus. Derimot så kom videoen av Bush som får kastet to sko etter seg på topp på så og si alle nettets aviser:


Er Tom Cruise gal?
En annen video som også fikk mye oppmerksomhet var Tom Cruises forsvarstale for scientologikirken. Denne videoen fikk mange til å undre over skuespillerens psyke og parodiene som er skapt i ettertid er talløse:


Hitlerparodier
En video som også har fått en rekke parodier i løpet av året er scenen fra filmen Der Untergang hvor Hitler for alvor innser at hæren hans er oppløst og slaget er tapt. Ved hjelp av undertekster blir denne scenen fort ekstremt morsom og det finnes utallige versjoner av dette. En av de morsomste er denne hvor Hitler oppdager at han er et nettfenomen:


Er han lam? La oss sjekke
Snutter tatt opp med overvåkningskameraer havner ofte på nett. Stort sett fordi de er morsomme eller viser syke hendelser. Et slikt klipp som fikk store følger i 2008 er videoen av Brian Sterner som ble tatt inn av politiet. Sterner er lam og derfor avhengig av rullestolen sin. Det trodde derimot ikke politiet på og gjorde sitt ypperste for å bevise at Sterner løy:


Redningshunden
En video som skapte store oppslag i år er videoen hvor en amerikansk soldat i Irak angivelig kaster en liten valp utfor en klippe. Videoen skapte stort oppstyr og soldaten ble stemplet som djevelen selv, kanskje ikke helt uten grunn. En annen video med hunder som også vekte reaksjoner er denne fra Chile hvor en påkjørt hund blir forsøkt reddet av motorveien av en annen hund. Etter at videoen havnet på nett meldte det seg en rekke mennesker som gjerne ville ta seg av løshunden. Å finne den i Chiles gater viste seg derimot umulig.


Årets beste video
Årets absolutt beste video handler derimot hverken om politikere, dyr, kjendiser eller hensynsløse politimenn. Derimot handler den om en ung gutt fra Australia som valgte å arrangere tidenes hjemme alene fest. Reporteren fra australske Kanal 9 ville gjerne at gutten skulle gi en offentlig beklagelse for sin oppførsel på riksdekkende TV. Selv så han slett ingen grunn til det og benyttet heller anledningen til litt herlig reklame for sine evner som festmaker:


Er det noen andre videoer du heller ville hatt på listen? Del den gjerne med oss og andre lesere ved å benytte kommentarfeltet nedenfor.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen