Åpningsseremonien er piratkopiert

Kina har jobbet hardt for å imponere verden under OL. Blant annet jobber de med et spektakulært åpningsshow som de så langt har holdt svært hemmelig. Nå ligger showet derimot helt åpent på nett.

Spredd på nett
Ifølge NTB er det prøvene til det spektakulære showet som har blitt filmet i smug. Opptaket ble først vist på Sør-Koreansk TV, men har nå spredd seg på nett. Blant annet ligger videoen ute på den populære videosiden Youtube. Den Internasjonale Olympiske Komite (IOK) er ikke blide over at den store hemmelighet har blitt piratkopiert.

- Det er skuffende at noen kommer og billedlig stjeler noe av det mest spennende i hele OL, sier IOKs styremedlem Kevan Gosper, ifølge NTB.

Planlagt i tre år
Kineserne hadde satset på å overraske verden med seremonien som har over 10.000 medvirkende og som har blitt øvd på i over tre år. OL-komiteen i Kina etterforsker nå saken samtidig som de påpeker at videoen langtfra viser alt som vil skje i seremonien. I alt skal det ha blitt filmet 50 minutter av prøvene. Så langt er det kun noen få bilder som har blitt vist på TV og som senere er lagt ut på nett. Hele seremonien skal være på over tre timer, så det er slett ikke mye av hendelsen som uansett har lekket ut.

I klippene som ligger ute kan det se ut som kineserne satser på mye lys, 3D-effekter og ikke minst store porsjoner kinesisk historie tradisjon slik Norge presenterte norsk historie og tradisjon under seremonien på Lillehammer.

Klippene som er spredd på nett blir løpende slettet fra diverse nettsider, men det er tydelig at kampen mot nettet ikke er lett. Her kan du selv se utdraget som ble vist på Sør-Koreansk TV og som ligger ute på Brightcove:


Den kinesiske befolkningen får derimot neppe sett disse utdragene. Kina har nemlig opprettholdt sin stramme nettsensur på tross av at mange mente OL ville medføre en oppmykning av den statlige sensuren.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen