Åpnet i dag: Billig musikk uten sperrer

Det grønne Play Now-ikonet i mobilmenyen vil få en helt ny funksjon, når Sony Ericsson nå har åpnet sin nettportal for innhold til mobiltelefonen.

Kort fortalt kan tar dette menyvalget deg heretter til Play Now-tjenesten. Her ser du hva som er de mest populære sangene, spillene, temaene og bakgrunnsbildene for nedlasting i Norge akkurat nå.

Du kan også se hvilke låter som har fått flest oppslag via identifiseringstjenesten Track-ID.

Billig
Velger du å kjøpe en låt med mobilen koster den ti kroner, og du betaler via SMS. Du kan også velge å betale med kredittkort, og få låta for åtte kroner.

Når du laster ned til mobilen mottar du riktig nok en kopibeskyttet låt, AAC-komprimert til 64 Kbit/s. Men kjøpet gir deg rett til å laste ned samme låt på PC-en, uten kopisperre og med MP3-komprimering til 320 Kbit/s.

Da vi lastet ned Lonesom Town med Real Ones direkte til mobilen i dag, kom den riktig nok uten kopisperre.
Men det er et par ting du skal være oppmerksom på:

Pålogging
Da vi kjøpte vår første låt fra PC og lastet den ned på mobilen via mobilnettet (betaler du med SMS på nettet kommer det en lenke til mobilen) fant vi ikke igjen denne i innboksen på vår PC. Du må nemlig være pålogget tjenesten for å få filen begge steder.

Pris
Det andre du skal være klar over er at en fil, selv om den bare er mellom 1,5 og 3 MB stor, koster nokså mye å laste ned.

Bugs
Det er ennå noen småbugs i programvaren på nettbutikken. Blant annet er albumgrafikken ikke synlig på filene under kategorien ”Anbefalt”. Det skal fikses raskt, lover Sony Ericsson.

Når vi forsøker å åpne innboksen på PC-en (det er der fullversjonen av låten ligger) krasjer Microsoft Internett Explorer med en Java-feil. Først etter å ha slettet alle Java-installasjoner og reinstallert Java fikk vi denne til å fungere.

Dette er selvsagt ikke Sony Ericssons feil, men skyldes et problem produsentene av Java (Sun) kjenner til, men foreløpig ikke vet hvordan de skal bli kvitt.

Støtter ikke Opera
I et forsøk på å gå utenom problemene med at Java krasjet Internet Explorer forsøkte vi å bruke Play Now Arena med siste versjon av nettleseren fra Opera. Da fikk vi beskjed om at denne nettleseren ikke støttes. Å bruke Firefox gikk imidlertid helt greit.

Vi snakket med musikkansvarlig i Sony Ericsson, Victor Fredell, om Play Now før helgen. Denne artikkelen finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen