Åpner WiFi-sonene

I går kunne Telenor melde at operatøren nå slakker tøylene på sine WiFi-nett, og gir deg tilgang til deres trådløse soner, uansett hva slags operatør du bruker.

WiFi-soner er begrensede områder hvor du trådløst kan koble deg opp mot internett via en bærbar PC, PDA eller mobiltelefon med WiFi-støtte.

Telenor og Netcom er de operatørene som har kommet lengst med å tilby WiFi-soner rundt om i Norge. De to operatørene har trådløse tilkoblingspunkter på et utall forskjellige steder i landet, hvor du kan surfe på nett mot betaling.

Telenor har omtrent 400 WiFi-soner her i landet, blant annet på flyplasser, en rekke hoteller og Statoil-stasjoner. Selv om tilbudet har vært sterkest myntet på bedriftskunder, har privatkunder også kunnet kjøpe seg tilgang til WiFi-sonene. Dette skjedde imidlertid via skrapekort, som ble solgt ved hver enkelt WiFi-sone.

- Modningsperioden er over
Uten konkrete tall å vise til, bedyrer informasjonssjef Arild S. Johannesen i Telenor til Amobil at bruken av WiFi-sonene har økt betydelig i det siste. Han mener nå at modningsperioden for WiFi er over og at bruken kommer til å vokse enda mer i tiden fremover:

- Det forventes jo at man skal kunne sjekke e-posten sin over alt nå. Wi-Fi og 3G kommer til å komplettere hverandre, mener Johannesen.

Har du fakturabasert abonnement i Telenor, kan du nå logge deg på WiFi-sonene ved å bruke det samme brukernavnet og passordet du bruker på operatørens kundesider. Hvis du har kontantkort hos Telenor eller bruker en annen operatør, kan du få brukernavn og passord tilsendt via SMS.

Selv om alle nå har tilgang til Telenors WiFi-soner, er det fortsatt mest økonomisk å koble seg opp for bedriftskunder. Hvis du har et privatabonnement må du nemlig ut med 10 kroner per MB du laster ned, helt til du når 20 MB. Etter det senkes prisen til 8 kroner per MB, og deretter til 3 kroner når du når 50 MB. Er du derimot bedriftskunde, slipper du unna med henholdsvis 8, 6,50 og 3 kroner per MB på de samme nivåene.

For at du ikke skal tømme lommeboken helt mens du sitter og venter på det forsinkede flyet, har Telenor innført en makspris på 120 kroner i døgnet, uansett hvor mye du surfer. De mest ivrige nettsurferne kan også velge å bestille en tilleggstjeneste kalt Fastpris Data. For denne tjenesten betaler du 469 kroner i måneden, og får fri bruk av både GPRS, EDGE, 3G eller Wi-Fi innenlands på kjøpet.

Har du kontantkort hos Telenor eller bruker en annen operatør, må du betale for tiden du er oppkoblet mot en trådløs sone. Her koster 15 minutter med internett 30 kroner, og en halvtime 60 kroner.

Minuttpris hos Netcom
Netcom tilbyr også WiFi-tilgang via tjenesten Homerun, i samarbeid med svenske Telia. For å få tilgang til Homeruns WiFi-soner er du nødt til å ha et fakturabasert abonnement hos Netcom. Dette er fordi bruken av WiFi-sonene blir lagt til din vanlige mobilregning. Har du kontantkort fra Netcom, har du altså ikke muligheten til å koble deg opp til WiFi-sonene.

Homerun har en mengde tilkoblingspunkter både i Norden og resten av verden. Skal du surfe med Homerun i Norge, Sverige, Finland eller på noen av VIP-loungene hos SAS, koster det deg 1,50 kroner i minuttet. Hvis du vil surfe utenfor disse områdene må du ut med 3,50 kroner per minutt.

Du har også mulighet til å kjøpe deg et 24 timers Homerun-abonnement til 120 kroner, som gir deg fri tilgang til alle tilkoblingspunkter i Norge og Sverige i ett døgn. Surfer du mer enn 80 minutter på én dag innenfor Norge, Sverige, Finland og SAS-loungene, vil det lønne seg å kjøpe et 24 timers abonnement. Det samme gjelder om du surfer mer enn 34 minutter i andre land på én dag.

(Kilder: Telenor, Netcom, Homerun, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen