Åpner verdens største musikkbutikk

Napster var i sin tid kongen av fildeling. Gjennom tjenesten delte brukere over hele verden et stort antall lovlige og ulovlige filer. Ikke overraskende ble tjenesten stengt etter en rettslig kjennelse.

Nå vil de tidligere piratkongene satse på ny, men denne gangen med en ny og lovlig tjeneste.

Åpner verdens største musikkbutikk
Napster vil nå gå i strupen på Itunes og Amazon med en ny nettbasert musikkbutikk. Selskapet satser ikke smått, de åpner like så godt verdens største musikkbutikk. Og det helt uten kopisperrer på musikken.

- Musikkfans har talt og det er klart at de ønsker bekvemmeligheten og brukervennligheten ved kopisperrefrie MP3-filer, sier Napster-sjef, Chris Gorog, ifølge pressemelding.

Seks millioner sanger
I alt vil den nye musikkbutikken ha seks millioner sanger i arkivet. Sangene skal være både fra de store plateselskapene, og mindre uavhengige plateselskap. Musikken vil ha en pris på 99 cent for en enkelt sang og ni dollar for et helt album.

Napster har samtidig gjort seg ekstra flid for å blidgjøre personer som foretrekker Ipod som avspillingsmedium. Tjenesten har nemlig enkle automatiske funksjoner for å legge den nyinnkjøpte musikken til i Itunes.

Ikke tilgjengelig i Norge
Dessverre er tjenesten foreløpig utilgjengelig i Norge, slik også Amazon sin musikkbutikk er. Norske brukere blir videresendt til Napster sin enkle stremingtjeneste om de forsøker å gå inn i nettbutikken. Men Napster skryter av at deres tjenester skal være tilgjengelige internasjonalt, så forhåpentligvis vil også norske brukere etter hvert kunne benytte seg av tjenesten.

Dette er slett ikke Napster sitt første forsøk på å selge musikk. De har lenge hatt en abonnementstjeneste hvor brukere har hatt fri tilgang til å lytte til musikken mot en fast sum i måneden. Denne gangen vil derimot Napster også gi brukerne muligheten til å beholde sangene til evig tid, helt lovlig.

Den gamle abonnementstjenesten vil likevel fortsette som normalt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen