Åpner seg selv

Samsung lanserte i dag kamskjells-telefonen P510. Vi prøvde den nye modellen allerede i mars, men det er først nå det har blitt klart at vi får se den nye Samsung-telefonen her i Norge.

Det er spesielt en funksjon man biter seg merke i ved P510 - den åpner seg selv. Holder man inne volumknappen skyver små motorer i telefonen opp toppdekselet. På samme måte kan man holde inne volumknappen for å lukke dekselet igjen uten anstrengelse.

Åpning og lukking tar cirka to sekunder, og man kan fint bruke funksjonen til å ta imot samtaler. Dette burde garantert heve noen øyebryn blant eventuelle tilskuere.

P510 er dessuten først ute med konstant påslått ytterskjerm.Andre telefoner har pleid å skru av denne etter noen sekunder, slik at man må aktivere skjermen først for å se på klokke, dato, tapte anrop og lignende detaljer.

Det er nyutviklet OLED-teknologi som gjør det mulig å holde den ytre skjermen på kontinuerlig uten at dette tapper for mye strøm av telefonen.

Overraskende nok har P510 til tross for dette adskillig bedre batterilevetid enn dagens Samsung-modeller, og klarer med et fullstørrelses batteri å holde det gående i opp til 5 timer med tale og 310 timer med standby.

Kameraet til P510 har den samme oppløsningen som vi finner i E700, det vil si et 640x480 pikslers kamera. Denne gangen har man imidlertid lagt til mulighet for å ta opp korte videoklipp. I tillegg har man utstyrt telefonen med et innebygget fotolys for å ta bilder i mørke omgivelser.

Vi har ved flere anledninger kåret Samsung til 'ringetonenes herre', både på grunn av den høye kvaliteten på ringetonene og de kraftige høyttalerene i telefonene deres. Nå har selskapet dessuten lagt til støtte for å spille av ringetoner med opp til 64 forskjellige stemmer, for en enda mer fyldig lyd.

Ellers kommer P510 med alt av vanlig teknologi som GPRS, Java og MMS. Blåtann finner vi imidlertid fremdeles ikke i noen av Samsungs telefoner. Minnekapasiteten er på 5 MB, som er noe mindre enn tidligere kameratelefoner.

Samsung regner med å ha P510 ute i handelen allerede i slutten av juni. Telefonen ventes å ha en utsalgspris på rundt 3450 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen