Åpner opp X-Fi

Endelig i Linux?
X-Fi: Endelig i Linux?

Lydkort i X-Fi serien fra Creative har lenge vært kjent for god lydkvalitet og funksjonalitet - spesielt i spill. Det som allikevel har vært frustrerende med disse kortene er at de ikke har vært støttet i Linux eller Unix - frem til nå.

Creative har - ifølge phoronix - uttalt at de nå samarbeider med utviklerne bak OSS og ALSA for å tilby støtte for X-Fi-baserte lydkort på alle operativsystemer som benytter seg av en av disse to lydsystemene. For de som ikke vet dette, er OSS og ALSA brukt som standard i Linux, Solaris, BSD og andre Unix-lignende operativsystemer.

X-Fi skal allerede være støttet i OSS, men støtten er begrenset og betegnes som beta. ALSA har fortsatt til gode å vise noen form for støtte, men det er håp om at X-Fi skal være støttet i neste utgave av lydsystemet.

Det er fortsatt ikke oppklart om Creative nå vil avslutte utviklingen av sin egen Linux-driver. Creative har ikke et eget Linux-team, og beta-driveren de har gitt ut støtter kun 64-bit Linux og har heller ikke blitt oppdatert siden oktober i fjor.

(Kilde phoronix)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen