Åpner Java med "Looking Glass"

"Project Looking Glass" er et desktop-grensesnitt og kan gjerne sammenlignes med KDE eller Gnome. I løpet av denne uken kommer Sun Microsystems til å gjøre deler av Java-kildekoden til open-source. "Project Looking Glass" baseres i stor grad på Java3D. Et av de mest iøyenfallende finessene er kanskje at man kan rotere vinduer og sortere disse på skjermen i "ekte 3D-view."

Det skal sies at Java mange ganger har blitt beskyldt for å være treg og med rette i mange tilfeller. En talsmann for Sun sa imidlertid ovenfor Cnet at Java3D har meget kraftige egenskaper for å lage både CAD og brukergrensesnitt. Videre ble det påstått at det ikke var noe i veien med ytelsen.

En aktør som har grunn til å juble bør være IBM, som i lengre tid har ønsket seg Java som open-source. For kort tid siden kom selskapet med et frieri til Sun i forbindelse med dette, men sistenevnte syntes å avslå tilbudet. Det som nå skjer på JavaOne-messen i San Francisco er dermed stikk motsatt av de signalene som tidligere ble gitt.

Sun har nok vært spesielt bekymret over å åpne opp Java for mye, spesielt etter at Microsoft ulovlig lagde sin egen versjon av Java. Det er forløpig ikke store mengder av Java-kildekoden som er tilgjengelig, men med "Looking Glass" har man ihvertfall startet en tendens som trolig vil utvikle seg ytterligere.

Denne uken kommer Sun til å lansere en ny versjon av Java for desktop-maskiner. J2SE 5.0 vil være bakoverkompatibel med tidligere versjoner, men programmer skrevet for J2SE 5.0 kan ikke kjøres på eldre distribusjoner. Den nye versjonen sies å gi opptil 50 prosent ytelsesøkning.

Dersom du vil vite mer om "Looking Glass", kan du lese dette her: Project Looking Glass by Sun Microsystems.

(Kilder: Cnet, Sun)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen