Åpner for kabal og surfing på jobb

Åpner for kabal og surfing på jobb

Det kommer hele tiden nye undersøkelser som viser hvor mye tid de ansatte bruker på ikke-jobb-relaterte ting i løpet av arbeidsdagen. Blant det mest populære tidsfordrivet er surfing på nett og å legge kabal.

Vi har til og med hørt historier om folk som har fått sparken for å ha spilt kabal i arbeidstiden. Nå mener imidlertid mange eksperter at en passe dose med tidsfordriv gjør godt for arbeidsresultatet.

Spesielt de yngre

Det er eWeek.com som skriver at de mest effektive arbeiderne er de som klarer å finne en balanse mellom det å ta forfriskende pauser og å få jobben gjort.

Det er spesielt den unge generasjonen som skal være ivrigst på pausefronten, men det trenger ikke bety at de er mindre effektive.

- De unge arbeiderne har nok en annerledes tankeprosess og andre definisjoner av suksess, sier Jim Lanzalotto i talentselskapet Yoh Services til eWeek.

Èn time per dag
Stadig flere bedrifter har derfor begynt å bli mer tolerante overfor hvordan de ansatte benytter arbeidstiden. Det viktigste er tross alt at jobben blir gjort.

En spørreundersøkelse utført av Salary.com viser at arbeidsgiverne faktisk forventer at de ansatte sløser bort én time av arbeidstiden hver dag i tillegg til lunsjpausen.

Nå gjelder det bare å finne forskjellen på de nyttige og de unyttige pausene.

- Til syvende og sist gjelder prinsippet at hvis du behandler folk som profesjonelle, så vil de også jobbe som profesjonelle, sier Lanzalotto.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen