Åpner for IP-telefoni

Nintendo DS har blitt en braksusess i Europa, ikke minst på grunn av den heftige maskinvaren som skjuler seg under skallet på enheten. At enheten både har mikrofon og støtte for den trådløse 802.11-standarden er noe av det som har fått mest oppmerksomhet i mediene.

Dette er nemlig ingrediensene som trengs for å kunne bruke enheten som IP-telefon. IP-telefoni betyr enkelt og greit at man ringer via internett, noe som ofte er rimeligere enn tradisjonelle tellerskritt.

Det kreves imidlertid at man har den rette programvaren for å kunne bruke teknologien, og mange har antatt at Nintendo kun har utstyrt enheten med mikrofon for å gjøre det mulig å styre spill med stemmen.

Denne teorien ble lagt død på E3-messen i Los Angeles, der Nintendo kunne demonstrere programvaren DSpeak. Denne programvaren gjør nemlig at den håndholdte underholdningsmaskinen blir en fullverdig IP-telefon.

Når man ringer med DSpeak-programvaren vil den øverste skjermen vise en animert Mario eller Wario som beveger munnen når man snakker. De som har en Nintendo DS vil i følge nettstedet Engadget kunne lastes ned DSpeak gratis fra Nintendos hjemmesider.

(Kilder: Nintendo, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen