Åpner for billigere musikknedlasting


Musikkindustrien er ikke interessert i at musikken de eier rettighetene til skal kunne lastes ned uten at filene er pakket inn i en eller annen form for kopibeskyttelse (DRM – Digital Rights Management). Men selskapene som har DRM-patenter er gått sammen for å kunne tjene mest mulig penger ut av rettighetene sine.

Skyhøye lisenser på både avspillingsutstyr og bruk skulle sørge for at ikke bare artister, musikkforlag og teleoperatører kunne tjene godt på mobil nedlasting av musikk.

Prosentbetaling
I utgangspunktet krevde MPEG LA (Licensing Authority) 1 dollar for hver mobiltelefon som kan spille DRM-beskyttede filer. I tillegg ville de ha en prosent av inntektene fra nedlastingen.

Dette sa håndsettprodusentene nei til, og frykten for at de skulle utvikle egne DRM-løsninger har ført til at MPEG LA har gått ned på sine krav. Nå krever de 65 cent per mobiltelefon fra produsentene, og en årlig avgift på 25 cent per bruker etter det første året.

Operatører og produsenter har ennå ikke gitt noen tilbakemelding på MPEG LAs siste tilbud, skriver the Register.

Billig for hvem?
Uansett vil vi som sluttbrukere neppe merke mye til prisreduksjonen. ”Billig for oss” betyr sjelden ”billig for deg”, slik en herværende hamburgerkjede ynder å hevde.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen