Det krevde mange revideringer før vi ble enige om hvordan vi skulle plassere pultene våre på kontoret.

Tips Aah, hvor ble det av den?

Det krevde mange revideringer før vi ble enige om hvordan vi skulle plassere pultene våre på kontoret.

Slik gjenoppretter du tekstdokumentet ditt

Time Machine kan brukes til de minste tingene.

Hvis du har en Mac har du sikkert hørt om Time Machine. Tjenesten ble lansert sammen med OS X Leopard for flere år siden, og lar Mac-brukere ta kontinuerlige sikkerhetskopier av alt de har lagret på datamaskinen sin. Du kan scrolle deg gjennom en tidslinje for å finne frem til det riktige tidspunktet, for eksempel akkurat før du slettet en fil du gjerne vil bruke igjen.

Mange har imidlertid ikke aktivert Time Machine, og tror dermed at hvis de har endret på en fil og lagret, er det ingen vei tilbake. Så feil kan du ta.

Bortgjemt funksjon

Bruker du for eksempel TextEdit eller Pages for å skrive dokumenter, finnes det en kjempelett og morsom måte å se igjennom revisjoner du har gjort i dokumentet, og gjenopprette tidligere versjoner med et enkelt klikk.

Alt du trenger å gjøre er å trykke på navnet, øverst på vinduet, og vips dukker det en skjult meny opp. Her kan du låse filen slik at den ikke kan bli redigert, duplisere den, og bla igjennom tidligere versjoner. Det er sistnevnte som er en skjult liten perle for de fleste. Med et enkelt trykk åpnes hele skjermen opp, og du blir tatt inn i Apples Time Machine-grensesnitt. Her kan du bla deg tilbake i tiden, og finne utgaven av dokumentet du var ute etter.

Selv om det hele er dynket i hakket for mye bjeller og fancy grafikk, er det uten tvil en nyttig liten funksjon. Vær imidlertid obs på at du må ha lagret filen for at det skal fungere, slik at filen blir autolagret på ulike steg i skrivingen din. Derfor kan det være nyttig å lagre dokumentet så fort du begynner, slik at du alltid har sikkerhetskopi av alle ledd i teksten.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen