A Little Trip to Heaven

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Islenderen Baltasar Kormakur står bak thrillerdramaet ”A Little Trip to Heaven”, og atmosfæren i filmen er umiddelbar mørk og dyster. Bedre blir det heller ikke bedre utover i filmen. Det er vel gjerne sånn det skal være, litt spenning og mystikk i en solfylt høst. Men det er nettopp dette som er litt problemet, du får følelsen av at filmskaperne så gjerne vil lage en smådyster film, og så overdriver de gjerne litt.

Mystisk livsforsikring

Se større versjon og flere bilder
Mange begredeligheter i "A Little Trip to Heaven".

Handlingen utspiller seg i den lille byen Hastings i Minnesota. Forsikringsagenten Holt (Forest Whitaker) får i oppdrag å undersøke en bilbrann hvor den småkriminelle Kelvin Anderson angivelig skal ha omkommet. Den forulykkede er imidlertid så oppbrent at han i bunn og grunn er en klump med kull i menneskefasong. Med andre ord ikke spesielt lett å identifisere. Allerede her begynner varsellampen å blinke, eller det er det filmskaperne vil ha oss til å føle. Her er det rett og slett ugler i mosen, for å bruke et litt slitt uttrykk.

Det mystiske, og Holts rolle i det hele, er at den døde har en enormt høy livsforskringspremie. Den skal utbetales til hans søster Isold (Julia Stiles), som er en lutfattig småbarnsmor med ymse blåmerker rundt om på kroppen. Hun bor i en avsideliggende rønne sammen med sønnen Thor og mannen Fred. Stiles passer bra til å spille denne rollen, ansiktet hennes er perfekt til et mutt og avventende uttrykk. Seeren skjønner med en gang at det er noe som ikke stemmer. Det gjør for så vidt også forsikringsagenten, og dermed har vi filmens handling i et nøtteskall; hva er det Isold, med sin avvisende holdning, skjuler?

Sleip

Forsikringsagenter er ikke kjent for å være de mest populære menneskene man kan få på døra. Dette vet Holt godt, og han vet også å gå omveier for å få de opplysninger han trenger. Han er en kløpper i løgn og fanteri, mannen gjør tross alt en karriere ut av å avdekke nettopp snusk. På sitt oppdrag til Minnesota får han virkelig noe å bryne seg på, og avdekker etter hvert en avansert forsikringssvindel.

Filmen følger en typisk filmoppskrift, du tar en dose mørkt og dystert sceneri, ei teskje spenning, en desiliter forvirrende plott og voila; en grei nok film å sløve til. Pass deg imidlertid for å sette den på pause, det er mulig du rett og slett glemmer å sette den på igjen. Selv om den har potensial, greier den liksom aldri helt å fenge.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen