Test

A Job to Kill For

Jennifer Kamplan er en tøff og rutinert kvinne innen markedsføring, og når hun flytter til en ny toppstilling i Seattle starter hun umiddelbart jakten på en kundeplanlegger. På mystisk vis dør den heteste kandidaten, noe som åpner dørene for unge Stacy Sherman. Jennifer tar henne under sine vinger, men Stacy viser raskt en hengivenhet som grenser til galskap.

All spenning kveles fort i
All spenning kveles fort i "A Job to Kill For".

Rachael fra "Blade Runner"

En kuriositet for de av oss som har over middels interesse for filmen "Blade Runner" fra 1982 er at Sean Young, som i denne filmen har den ikke betydningsløse rollen som Rachael, i "A Job to Kill For" har hovedrollen som reklamegudinnen Jennifer. Dette gjør hun uten særlig innlevelse eller følelse, og virker like matt som filmen i seg selv. Rollefiguren er en vi kjenner fra før, en arbeidnarkoman uten tid til ekteskapet, bare med den vri at det her er en kvinne.

En klar kontrast til Jennifer er Stacy, spilt av kanadiske Georgia Craig. Dessverre takler hun denne rollen svært dårlig. Enten hun skal være iskald psykopat, sexy forførerske, eller flammer over av raseri ender det bare opp med å være pinlig. Dette dreper all potensiell spenning i filmen, et potensial som med det svake manuset ikke er altfor stort i utgangspunktet. I tillegg utsettes vi for et par politimenn som jakter på morderen, og som kommer med lite morsomme replikker om hvitløksallergi og åpne buksesmekker.

Overraskelser på slutten hjelper, men ikke mye

Når en film innen sjangeren thriller ikke inneholder det minste fnugg av spenning før 80 av 90 minutter har passert, er det åpenbart at noe ikke stemmer. "A Job to Kill For" faller tidlig inn i et spor av forutsigbarhet, hvor noen krangler med Jennifer eller skaper trøbbel for henne, og deretter fjerner Stacy disse problemene med de midler hun finner nødvendig. Det er noe altfor rigid ved filmen, og all form for lek med stil eller sjangerkonvensjoner er fraværende. Når det så mot slutten oppstår et lite element av spenning kveles øyeblikket altfor raskt.

Filmen fortelles med slutten først.
Filmen fortelles med slutten først.

Filmen åpner faktisk med slutten, med at Jennifer holder en pistol mot Stacy mens politisirenene høres i bakgrunnen. Vi går så 6 måneder tilbake i tid, og hele filmen leder til denne scenen med sirenene. Her får vi så et par overraskelser som er helt søkte, men som likevel redder filmen fra total undergang. Så slutten er egentlig dårlig den også, men den gjør det i hvert fall mye mer interessant. For frem til dette punktet er filmen rett og slett kjedelig, og følelsen man får som seer er faretruende nær likegyldighet.

Nå tilsier undertegnedes erfaring med TV-produserte filmer at disse ikke er noe å hoppe i taket for, og sånn sett møtes denne filmen med lave forventninger. Den har alt å vinne, men mangler originalitet og nerve, og går inn i rekken av filmer som glemmes etter et par uker.

Ekstramateriale består av en trailer for filmen "Meltdown - Days of Destruction".

Konklusjon

"A Job to Kill For" er uten spenning i 80 av 90 minutter. Slutten har et par overraskelser som for såvidt trekker opp, men likevel ikke føles tilfredsstillende. I tillegg har ikke skuespillerinne Georgia Craig det som skal til for å takle rollen som den sinnsyke Stacy.

A Job to Kill For   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen