Test

A film about Jimi Hendrix

Jimi Hendrix var, som kunstnere og musikere flest, en merkelig person som ikke alle helt forsto seg på. Helt fra de første barndomsårene hans la folk merke til at det var noe spesielt med denne gutten. Jimi trakk seg ofte tilbake, og han var ikke av den pratsomme typen som utga seg selv. Det hele begynte med en ukulele, og da Jimi vervet seg til tjeneste i hæren som fallskjermjeger i 1959, samlet han sammen et band. De spilte på diverse utesteder og ble raskt populære, men det skulle allikevel ta syv år før han virkelig ble oppdaget for sitt talent, og kjent som en stor gitarist verden over.

Dokumentaren som setter fokus rundt Jimi Hendrix som person, ble første gang utgitt i 1973, tre år etter hans død. På den tiden ble denne filmen sett på som det perfekte eksempel for hvordan en visuell biografi skulle lages. Filmen er satt sammen slik at den utelukkende fokuserer på Jimi som person og hans gitarspill. Det vanlige er at folk i ettertid alltid har mye negativt å fortelle om de artistene som levde i sex drugs & rock’n roll-tiden, men om Jimi hadde de ikke et vondt ord å si.

Verdt innkjøpet?

Dette er en film som har blitt sendt på TV mange ganger i løpet av årene som har gått, så hva er det egentlig som forsvarer et innkjøp av denne DVD-en? Først og fremst er den til stor interesse for de som liker Jimi Hendrix, og som ønsker et nærmere innblikk i mannens biografiske historie. Men den største faktoren er kvaliteten på de musikalske opptakene som er klippet inn blant intervjuene. Man får servert den ene godbiten etter den andre fra diverse konserter, og kan slappe av mellom hver fremføring og få servert masse interessant stoff. Intervjuene holder høy kvalitet rent innholdsmessig, med mange faktaopplysninger og god substans.

Det mangler heller ikke på humor blant intervjuobjektene, og hvem kan vel la være å trekke på smilebåndet når selveste Little Richard demonstrer sin fantastiske form for galskap satt i system. Listen over deltakende stjerner på filmen, så som i Hendrix liv, er mildt sagt imponerende. Hans familie og nære venner, samt artister som Eric Clapton, Lou Reed, Mick Jagger, Pete Townsend og Little Richard står alle frem og forteller om sine egne, personlige minner om tidenes største rockegitarist.

Bilde

Produsenten har tatt seg god tid til å pusse opp bildet, noe som gjør filmen høyst presentabel på et hjemmekinoanlegg så vel som på TV-skjermen. Riktignok legges det ikke skjul på at dette er et opptak fra 1973, men det spiller heller liten rolle. Dette er en perfekt digital gjenvisning av et gammelt analogt opptak, slik det skal gjøres.

Fargene oser av nostalgi, men viser samtidig at de også kunne lage film den gangen de hadde en noe begrenset tilgang til dyrt spesialutstyr, i forhold til i dag. I motsetning til den overdrevne effektbruken på mange av åttitallets filmer og musikkvideoer, brukte de på 70-tallet teknologien til det den var god for, uten at det ble latterlig dårlig.

Bildeformater er 1.85:1.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen